Hozzávalók: 6 tojás, 37 dkg cukor, 32 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1,5 dl forró víz, 1,5 dl étolaj, mazsola, kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, ízlés szerint fahéj. A tetejére: csokimáz vagy tortabevonó
Elkészítés: A 6 tojásfehérjét a cukor felével habosra keverjük. A 6 sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporral összekevert lisztet, forró vizet, étolajat és a felvert tojásfehérjét. A tészta nagyobbik részét beleöntjük a kikent, kilisztezett formába, beleöntünk annyi mazsolát, amennyit szeretnénk. A maradék tésztához hozzákeverünk kakaóport, beleöntjük a formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük. Olvasztott tortabevonóval leöntjük a kész kuglófot. Az ünnepies hangulatot kedvelők megszórhatják a tetejét porcukorral.
Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítési idő: kb. 75 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.