Hozzávalók a tésztához: 20 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, 7 dkg darált mandula, negyed kávéskanál őrölt gyömbér és kardamom, fél kávéskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja, 15 dkg margarin, 2 db tojássárgája. A díszítéshez: 10 dkg cukor, 2 ek porcukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt kardamom.
Elkészítés: A lisztet, porcukrot, mandulát, gyömbért, kardamomot, fahéjat és citromhéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a margarint és a tojások sárgáját. Fóliába tekerjük és 1 órára a hűtőbe tesszük. Előmelegítjük a sütőt, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából 0,5-1 cm vastag hengereket nyújtunk, és kb. 9 cm-es darabokra vágjuk. Gyűrűket formálunk belőle, és a tepsire tesszük. 15 percig sütjük. Még forrón beleforgatjuk a cukor-porcukor-fahéj-kardamom keverékbe.
Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.