Kezdetben volt a kis francia finomság, a macaron, amely a világ legvidámabb süteménye. Aztán jött a cronut egyenesen New Yorkból. Ez a fánk és a croissant szerelméből született és 2013 novemberében lett őrület Budapesten is. 2014 nyarán tört be Magyarországra a szicíliai édesség: a briós által körbeölelt fagyi, amelyet a Cink.hu szerzője a világ legtökéletesebb reggelijének nevezett. Ha a reggelivel nem is veheti fel a versenyt, de minden kétséget kizáróan a legtökéletesebb karácsonyi édesség címet az új amerikai trenddesszert, a nutellasagna nyeri.
A finomság 65 dollárért rendelhető az azt kitaláló Robicelli's Bakerytől, amely elárulta, hogy vajas lassagna tészta, tejsodóval töltött cannoli (olasz finomság, a habrolóhoz hasonló), pörkölt mogyoró, aprított belga csokoládé és Nutella alkotja. Ja, és ne feledkezzünk meg a pillecukorról, amit a tetejére kell halmozni, hogy biztos legyen a cukorsokk.
Van élet a Nutella után
Háború van, és vesztésre állunk. Az időjárás megsemmisítő csapást mért az idei mogyorótermésre Törökországban, ezért a tonnánkénti felvásárlási ár máris duplája a szokásosnak. A mogyoróból készülő édességek hamarosan luxuscikké válnak, megfosztva a gasztrokultúrát kedvenc mogyorókrémünktől és a belőle készülő palacsintáktól, sütiktől. Szerencsére Rubik-kockával fémjelzett hazánkban nem kell tartanunk attól, hogy a krónikus mogyoróhiány végzetes következményekkel járna, hiszen süteményeink kreatívan használnak fel minden más, édeskés alapanyagot a sütikészítéshez. Hogy mivel pótolnánk a Nutellát?Ebből a cikkünkből megtudod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.