Még csak 14 éves volt, amikor elérte a 130 kilót, de csak felnőttként sikerült lefogynia

fogyás életmódváltás sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amber Neal már 14 évesen is 130 kiló volt, a főiskolán pedig elérte a 160-at. Nagyon hosszú út vezetett el odáig, míg végül ki tudott állni önmagáért, és segítséget kért a mértéktelen evészavar, a depresszió és a szorongás leküzdésében. Ismerd meg Amber történetét!

"Már kislányként is túlsúlyos voltam, de ez sokáig nem realizálódott bennem. Aztán harmadikos koromban a tesiórán egy fiú azt mondta nekem, hogy olyan, mintha terhes lennék. Ettől teljesen megsemmisültem. Innentől kezdve is csak növekedett a súlyom, habár folyamatosan próbálkoztam különböző diétákkal: kísérleteztem a káposztaleves-diétával, de próbáltam fogyni alacsony zsírtartalmú ételekkel is. Ennek ellenére 14 éves koromra 130 kiló lettem.

Amber Rochelle kislányként is túlsúlyos volt, 29 éves korára több mint 140 kilót nyomott Forrás: Instagram/nineteenpercent

A középiskola alatt aztán újra kipróbáltam különböző módszereket, hogy enni tudjak, de semmi jót nem értem el velük: a jojóeffektus fogságába kerültem. Volt, hogy 40 kilót is sikerült leadnom, de végül mindet visszaszedtem. Illetve általában többet is, mint amennyit fogyni sikerült.

A főiskolát már 160 kilóval kezdtem, ekkor azonban, 19 évesen elhatároztam, hogy megpróbálom a gyomor bypass műtétet. Ennek következtében sikerült is többet fogynom, 70 kilót adtam le. Tíz évvel később azonban újra 140 kiló voltam, majd a 147-et is elértem, ami a második legnagyobb súlyom volt, amit mértem. Ekkor eldöntöttem, hogy végre kiállok önmagamért.

2017 januárjában újévi fogadalmat tettem, hogy egyszer és mindenkorra lefogyok. Ahogy tudatosan átgondoltam, hogyan élek, mivel telnek a mindennapjaim, rájöttem, hogy segítségre van szükségem. Már ez is óriási lépés volt, hogy felismertem, a mértéktelen evészavar, a depresszió és a szorongás leküzdésében segítséget kérhetek.

Egy 1200 kalóriás étrendet kezdett el követni, mellette kardióedzéseket végzett Forrás: Instagram/nineteenpercent

A terápián azonnal fény derült rá, hogy milyen borzalmas étkezési szokások irányítják a mindennapjaimat. Ettem attól a pillanattól kezdve, amikor felébredtem, amíg este újra az ágyba mentem. Gyakran addig ettem, amíg rosszul nem lettem, akkor lefeküdtem, majd amikor felébredtem, újra folytattam az evést, akkor is, ha legközelebb az éjszaka közepén ébredtem fel. A terápiában pedig azon dolgoztunk, hogy valahogyan normalizáljuk a táplálkozási szokásaimat, de drasztikus diéta nélkül.

Végül egy 1200 kalóriás étrendet kezdtem követni, ami egy abszolút tartható, a mindennapi életvitelbe is beilleszthető diétának bizonyult. Ahogy beindult a fogyás, sportolni kezdtem. Főleg kardióedzéseket végeztem. Először csak sétáltam a futópadon, majd fokozatosan növeltük az intenzitást. Használtam az ellipszis trénert is, majd a lépcsőző gépet. Egyre többet bírtam, ami szuper érzés volt, ráadásul egyre könnyebben keltem fel reggelente, és a fájdalmaim is enyhültek.

Két évvel az életmódváltás után 86 kilóval lett könnyebb Forrás: Instagram/nineteenpercent

Két évvel az után, hogy elhatároztam, megváltoztatom az életemet, 86 kilót fogytam, azaz 61 kiló lettem. Valóban igaz, hogy a mindennapok erőfeszítései és sikerei összeadódnak. Ha így halad az ember lépésről lépésre, akkor biztosan eléri a célját."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.