Vegán glutén- és cukormentes kölesfánk |
Hozzávalók: |
- 1 csésze főtt köles
- 1/2 csésze sötét mazsola, durvára vágva
- 1/2 csésze kókuszreszelék
- csipet só
- kevés víz
- olaj a sütéshez
Elkészítés: |
Keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban - ha túl száraznak találjuk, adjunk hozzá egy kevés vizet. Formázzunk gömböt belőle, lapítsuk egy kicsit ki, és a közepére nyomjunk egy kis mélyedést. Süssük olajban közepes hőfokon, amíg aranybarna lesznek.
Videónkban megnézheted, hogyan készítsd el!
Tudtad? |
Az Origo Borbár ajánlata: Maurus móri félédes Cuvée 2006 |
A fánkok édességét a mazsola adja, illetve a kókusz egyedi íze. Tekintve, hogy nem túl édes süteményről van szó, a hozzá ajánlott bornak sem kell feltétlenül édesnek lennie. Választhatnánk egy kései szüretelésű könnyű fehérbort is, ám inkább a félédes borok irányában keresgéltem, és ezek közül is egy friss, üde savtartalmú, igen gyümölcsös bort próbáltam keresni, melynek édessége szépen egyensúlyozza a fánok ropogósságát és mazsolás-kókuszos ízeit. A választás így egy móri házasításra esett, a Maurus pincészettől. A bor alapjegyeit Királyleányka, Tramini és Rajnai rizling adják, melyek friss, üde, könnyű fehérbort adnak. Az érlelés során hozzáadott mustkoncentrátum pedig kellemes édességet biztosít, mely csodálatosan kiegészíti a desszertünket.
Makifood főzőiskola
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.