Hozzávalók: 1 liter tej, 1 bögre cukrozatlan kakaópor, néhány kocka étcsokoládé, méz, fahéj, vaníliarúd, reszelt narancshéj ízlés szerint, őrölt fahéj vagy cukrozatlan kakaópor a tetejére
Elkészítése: egy lábasba tedd bele az összes hozzávalót, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett majdnem forrásig főzd. Ha kész, szűrőn keresztül szedd bögrékbe (a fűszerek és a reszelt narancshéj miatt). A tetejére forró tejből készíthetsz tejhabot, a hab tetejére pedig szórhatsz őrölt fahéjat vagy cukrozatlan kakaóport.
TIPP
Kínálj hozzá vajas kalácsot, croissant, de mézeskalács mellé is isteni.Hozzávalók: 8 dl szűrt almalé, két egész fahéjrúd, 2 evőkanál méz, 0,5 dl rum
Elkészítése: Forrald fel az almalét a fahéjjal, majd a fahéjat vedd ki belőle. Csorgass a forró lébe mézet, majd öntsd hozzá a rumot is. Forrald fel az egészet újra és már készen is vagy.
TIPP
Amikor kínálod, díszítheted fahéjrudakkal, csillagánizzsal.Hozzávalók: 2,5 dl vörösbor, 2,5 dl fehérbor, 1,5 dl rum, 5 dl víz, 15 dkg cukor, 1 db citrom, 1 db narancs
Elkészítése: Mosd meg a gyümölcsöket, pucold meg őket vékonyan, majd a héjaikat forrald fel a vízben. Öntsd hozzá a borokat, a rumot és a cukrot is. Kevergesd és forrósítsd fel úgy, hogy éppen csak forrjon. Öntsd hozzá a gyümölcsök kifacsart levét és még forrón töltsd üvegpoharakba.
TIPP
Amikor kínálod, díszítheted friss vagy szárított narancskarikákkal, csillagánizzsal.Hozzávalók: 0,5 liter víz, 2 fahéjrúd, 2 üveg vörösbor, 1,2 dl konyak, citrom héja
Elkészítése: Forrald fel a vizet egy nagy lábasban, keverd hozzá a fahéjat, a cukrot, a citromhéjat. Öntsd hozzá a bort és lassú tűzön forrald fel. Keverd hozzá a konyakot és vedd le a tűzről. Szűrd le és még forrón tálald. Díszítsd citromkarikákkal és kínálj mellé fűszeres mézeskalácsot.
A szerkesztő véleménye
Lépj ki a megszokás mókuskerekéből, és idén a forralt bort is készítsd kicsit másképp! Ez a recept különösen az ínyenceknek lesz nagy kedvence, illetve azoknak, akik nyitottak és örömüket lelik az újdonságokban.Hozzávalók: 12,5 dkg kristálycukor, 1,3 dl víz, 1 ek reszelt gyömbér, 1 lime héja, 1 citrom vékony szeletekre vágva, 1 ek Jaegermeister (vagy más gyomorkeserű), 1 üveg prosecco (vagy pezsgő)
Elkészítése: Forrald fel a vizet a cukorral, majd add hozzá a gyömbért, a lime reszelt héját és a Jaegert. 1 percig főzd, majd hagyd kihűlni, végül pedig szűrd le. Keverd a pezsgőhöz és díszítsd citromkarikákkal.
A szerkesztő véleménye
Ugyan a pezsgő és a belől készülő pezsgőkoktélok inkább szilveszteri italnak számítanak, ezúttal nyugodtan hagyj fel ezzel a hagyománnyal - karácsonykor éppúgy ünnepi és kivételes hangulatot teremthetsz ezzel az itallal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.