A panna cotta szó szerinti fordításban főtt tejszínt jelent, ez pedig sokat el is árul az édesség elkészítési módjáról. A fő összetevője ugyanis a tejszín, ennek köszönhetően az állaga rendkívül lágy és krémszerű. Készítheted különféle gyümölcsökkel, szirupokkal, vagy akár natúran is. Mi most egy különleges ízesítésű panna cotta receptet ajánlunk a figyelmedbe!
Zöld teás panna cotta
Hozzávalók
1 dl tej
1 vaníliarúd
2 kávéskanál szálas zöld tea, vagy 2 filter
3 dl főzőtejszín
2 púpozott kávéskanál zselatin
2 kávéskanál méz
Elkészítése
1. A tejet, a tejszín felét, a vaníliarudat (hosszában vágd fel, a magokat szedd ki, de azt is tedd bele külön) és a teát öntsd egy edénybe és főzd lassú tűzön, párszor forrald fel. Ha már háromszor-négyszer felforraltad, vedd takarékra a lángot, és vedd ki a vaníliarudat.
2. A zselatint forrald fel 1 dl vízben. A tej-tejszín keveréket szűrd le, ha szálas teát használtál, ha filtereset, akkor a filtert vedd ki.
3. Ebbe öntsd át a felforralt zselatint, forrald össze, majd vedd le a tűzről. A maradék tejszínt és a mézet hidegen keverd össze, majd öntsd az edénybe. Óvatosan keverd össze.
4. Poharakba vagy kis üvegedénybe mérd ki, takard le alufóliával, és legalább 1 órára tedd hűtőbe!
5. Tányérra fordítva tálald!
Jó étvágyat hozzá!
Kíváncsi vagy, hogyan készíti Epres Panni és Benedek Tibor a tradicionális panna cottát? Tanulj a profiktól – a házaspár a LifeNetwork műsorában már megmutatta az isteni desszert elkészítését!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.