Hozzávalók 6 főre:
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a burgonyát vágjuk 1 cm-es kockákra, a répát és a gyökeret pedig karikázzuk föl. Pirítsuk meg a felkockázott szalonnát az olajon, adjuk hozzá a apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Majd húzzuk le a tűzről, és rakjuk bele a pirospaprikát, keverjük el, és öntsük fel 1,5 dl vízzel, majd tegyük vissza a tűzre. Folyamatosan kevergetve forraljuk el a vizet, így a hagymánk puhára fő, és krémes alapot ad majd a levesünknek. Adjuk hozzá a felkarikázott zöldségeket, reszeljük bele a fokhagymagerezdeket, sózzuk és borsozzuk. Pirítsuk 3-4 percig, majd szórjuk meg az 1 evőkanál liszttel. Kavarjuk alaposan össze, és engedjük fel annyi hideg vízzel, hogy két ujjnyival ellepje a zöldségeket.
Hagyjuk felforrni, és a közben keletkező habot egy evőkanállal szedjük le. Adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, és közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. Közben kóstoljunk és ízesítsünk újra, akár még zöldségalapkockát is használhatunk a gazdagabb íz eléréséhez. Én onnan tudom, hogy kész a leves, hogy a krumplikockáknak már nincs élük, a késsel vágott sarkok már kicsit lekerekedtek, és nyomásra omlik a krumplikocka.
Ínycsiklandó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen megosztja velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.