Epres-pezsgős pohárkrém
Készítsd el a pudingot a hagyományos módon, csupán tej helyett a pezsgőt használd hozzá. (2-3 ek pezsgővel keverd el a pudingport és a 3 ek cukrot. A maradék pezsgőt forrald fel, majd keverd hozzá, és hagyd felfőni a bekevert masszát.) Az így készült pudingot tedd félre hűlni.
Pucold meg az epreket, majd körülbelül a 2/3-át a maradék cukorral pépesítsd. A többi epret vágd félbe vagy negyedbe – ezeket a díszítésre fogod használni.
Miután a puding meghűlt, keverd homogén állapotúra a mascarpone sajttal, majd halmozd az eperpürével felváltva poharakba, majd tedd a hűtőbe. Tálaláskor a már előre felszelt eprekkel díszítsd.
Pezsgős panna cotta
Áztasd 5 percre hideg vízbe a zselatinlapokat. Ezalatt a tejszínt, a vaníliaaromát és a cukrot folyamatos kevergetés mellett forrald fel, majd a tűzről levéve a zselatinlapokat keverd el a forró tejszínben. Érdemes habverővel dolgoznod, hogy egyenletes legyen a krém. Hagyd kissé meghűlni, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a pezsgőt. A munka oroszlánrészével kész is vagy. A kész krémet öntsd szép poharakba, majd lefedve tedd éjszakára a hűtőbe. Másnap már tálalhatod is!
Pezsgős gyümölcskocsonya
A vizet, a cukrot és a narancshéjakat – folyamatos kevergetés mellett - forrald fel, majd hagyd hűlni. Ezután szűrd át – a narancshéjra nem lesz a továbbiakban szükséged -, majd a szirupból fél decit tegyél egy tűzálló tálba. A tetejére szórd rá a zselatinport, keverd össze, majd hagyd kissé megdermedni. Gőz felett add hozzá a szirup többi részét is, majd vedd le, és keverd el benne a pezsgőt is.
Add hozzá a gyümölcsöt, és öntsd tálalópohárkákba. Hűtőben pihentesd, amíg teljesen meg nem dermed, majd tálald tejszínhabbal vagy a nélkül.
Támogatott tartalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.