A Life.hu olyan természetes, otthon is alkalmazható módszereket gyűjtött össze, amelyek nemcsak megelőzhetik a fogak elszíneződését, de a már kialakult problémán is tudnak segíteni.
Alma: nem véletlenül ajánlgatták sokáig az almát, mint olyan módszert, ami a fogmosást is helyettesítheti. A fogmosást ugyan ne blicceld el, de ha hófehér fogakra vágysz, akkor naponta rágcsálj el egy kicsit savanykásabb almát. Az almában található almasav ugyanis valóban fehérebbé varázsolja a fogakat.
Eper: a vitamindús, csábítóan édes és piros színű gyümölcsről kevesen tudják, hogy a fogak fehérítésére is alkalmas. Titka szintén savas hatásában rejlik (almasavat tartalmaz az eper is), plusz a bőrén található apró magvak finoman dörzsölik a fogak felszínét. Alkalmazása során egy kevés sütőport keverj el villával összetört eperhússal és óvatosan dörzsölgesd át vele a fogaid. Utána egy gyors fogmosás és kész is. Ismételd hetente többször.
Citrom: a citromlé savas hatásának köszönhetően szinte vakítóan fehérré változtatja fogaid. A sav azonban roncsolhat is, ezért hetente csak egyszer dörzsölgesd át a fogsorod negyedbe vágott citrommal. Utána alaposan öblögesd ki a szádat.
Narancshéj: a narancs héjának belső, puha fehér rétege természetes fogfehérítőként működik. Fogmosás előtt alaposan dörzsöld át vele a fogaid, ettől gyönyörűek lesznek, ha pedig az ínyedet is átdörzsölöd vele, akkor segítettél a szervezetednek a baktériumok elleni harcban is.
Szódabikarbóna: ha létezik olyan fogalompár, hogy gyengéd marás, akkor ezt biztosan a szódabikarbónára találták ki. Hetente egyszer fogmosás előtt a fogkefédre szórj egy kevés szódabikarbónát és alaposan dörzsöld át vele a fogak felszínét. Gyönyörűen eltünteti a barnás-sárgás foltokat, sőt a már kezdődő fogkövek nagy ellensége is a fillérekért kapható szódabikarbóna.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.