A megfelelő koleszterinszint megtartása alapvetően táplálkozás kérdése. A Szívderítő.hu oldalán is foglalkoztatja a látogatókat a koleszterinszint. A következő kérdést egy 23 éves nő tette fel a Szívderítő.hu szakértőjének, Huszáros Bernadett terápiás diétetikusnak.
Magas koleszterinszint esetén milyen étrend javasolt? Miket kell elhagyni, milyen húsokat lehet fogyasztani?
A szakértő válaszában szintén a helyes táplálkozási szokások betartására hívja fel a figyelmet:
"Magas koleszterinszint esetén az állati eredetű zsiradékokat (sertés-,kacsa-,libazsír, szalonna, tepertő,belsőségek) az étrendből ki kell iktatni. A húsok közül a zsírszegényebbeket baromfi-, pulykahús (bőr nélkül) ajánlom. Hetente többször fogyasszon sovány halat (hekk,lazac, sügér, pisztráng. busa) zsírszegény konyhatechnológiával( főzés,párolás, teflon edényben,sütő zacskóban sütés) elkészítve. Állati eredetű zsiradékok (sertészsír) helyett a növényi olajakat (repce-, napraforgó-, kukoricacsíra-olaj) ajánlom főzéshez, sütéshez. Hideg salátákhoz pedig az olívaolajat. Felvágottak közül a soványabbakat (gépsonka, sonka szalámi, baromfi felvágottak) tejtermékek közül a zsírszegényeket (kefir, joghurt, Tenkes-, Óvári-,Tolnai sajt) ajánlom.Az étrend vázát az élelmi rostok adják, amelyek a teljes kiőrlésű gabonából-, és korpából készült kenyérfélékben, tésztafélékben, zöldségekben gyümölcsökben találhatók."
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.