A zöld tea készítésekor a friss tealeveleket elsőként gőzölik, összesodorják, majd nagy hőmérsékleten szárítják. Az így kapott levelekből főzött zöld tea rendszeres fogyasztása segítséget nyújthat az egyes daganatos betegségek megelőzésében (elsősorban az emlő- és a prosztatarákkal kapcsolatban olvashatunk számos eredményről), azonban az adatok nem mindig egyértelműek.
Az olyan kutatásokban, amelyekben a résztvevők zöld teát kaptak a vizsgálat részeként, a vastag- és végbéldaganat műtéti eltávolítását követően a kiújulás csökkenését, petefészekrák esetén pedig a műtétet követő tünetmentes idő meghosszabbodását tapasztalták. A daganatos betegségek esetén megfigyelt jótékony hatás mellett a zöld tea fogyasztása
védelmet nyújthat a magas vérnyomással és a stroke emelkedett kockázatával szemben,
ezeket a megfigyeléseket biokémiai és élettani bizonyítékok támasztják alá.
A zöld tea csökkenti továbbá az érelmeszesedés kialakításában szerepet játszó kockázati tényezők hatásait, ezáltal csökkenti a szív- és érrendszeri események és a már említett stroke (agyvérzés) előfordulásának valószínűségét is. A rendszeres, naponta történő zöldtea-fogyasztás annál jobban csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, minél többet fogyaszt belőle valaki.
Melyik szervünknek tesz igazán jót a zöld tea? További jótékony hatásairól, valamint a fekete teáról a Szívderítő.hu cikkében olvashatsz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.