Az olívaolajat fogyasztó csoport esetében ráadásul a testsúly és a testzsír aránya állandó maradt. Az, hogy étkezés után milyen sokáig tart a teltség érzete, több tényező mellett elsősorban a vércukorszinttől függ. Minél gyorsabban süllyed, tehát minél gyorsabban veszik fel a test sejtjei a cukrot a vérből, annál hamarabb érzi éhesnek magát az ember. A további kutatások során a szakértők két olajaroma-anyagot találtak, amelyek különösen hatásosan késleltetik a sejtek cukorfelvételét. A tudósok szerint az eredmények hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben hatásosabb zsírcsökkentett ételeket fejlesszenek ki.
Forrás: MTI
Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.