Tudtad?
A szőlőszemek belsejéből és magjából készült kivonat a benne található tanninnak köszönhetően kiváló ellenszere a herpeszvírusnak.A szőlő alacsony energiatartalma mellett (100 grammban 74 kcal) 80%-ban tartalmaz vizet. Rosttartalmának köszönhetően minden fogyókúránál, tisztítókúránál használható. Arra azonban figyelj, hogy cukortartalma magas, ezért ha szőlőkúrába kezdesz, tartsd be az előírt mennyiséget. Megijedned azért nem kell, a benne található cukor könnyen felszívódó, természetes szőlőcukor. Az őszi időszakban, amikor sok vírus és baktérium gyengítheti a szervezetedet, különösen érdemes sok gyümölcsöt fogyasztani. A gyulladásos megbetegedések alatt nyugodtan szemezgethetsz egy-egy szőlőfürtöt, mert gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és regenerálja a legyengült immunrendszert. Antioxidáns hatásának köszönhetően a rákmegelőzésben is nagy szerepe van ennek a gyümölcsnek.
Egynapos szőlőkúra - így csináld!
Napi 5 alkalommal, azaz reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára fogyassz el 25 dkg szőlőt. Ajánlatos a hétvégére időzíteni ezeket a napokat, mert a szőlő vízhajtó tulajdonságának köszönhetően hasmenéssel járhat a tisztítókúra.Kedvenc szőlős receptjeink:
Szőlőkrémes piskóta
Hozzávalók a piskótához:
5 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
50 dkg túró, 15 dkg porcukor, 5 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg szőlő
Így készítsd el:
A piskótához a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával keverd habosra, add hozzá a sütőporral elkevert lisztet és forgasd össze. Kikent, lisztezett tepsibe egyengesd el, és előmelegített sütőben süsd meg. Ha kihűlt, a piskótát vágd ketté. A krémhez a túrót törd össze, add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kemény habbá vert tejszín felét. Kend a túrókrémet a piskótára. A szőlő 2/3 részét megmosva, leszemezve szórd a krémre, és fedd be a másik lappal.
Szőlőlekvár
Hozzávalók: 1,5 kg érett, kék szőlő, 20 dkg dió,1 mokkáskanál citromsav, 1 kg befőzőcukor
Így készítsd el: A szőlőt és a diót törd kisebb darabokra. A szőlőt kevés vízzel addig főzd, amíg a szemek elkezdenek szétpattanni. Szitán törd át, majd add hozzá a diót, a cukrot és a citromsavat. Főzd sűrűre, töltsd üvegekbe, majd dunsztold. Mennyei lesz!
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is! Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat! IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.