Hozzávalók: 2 cukkini, 2 fej vöröshagyma, 1 közepes fej burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 1 zöldségleveskocka, 3 evőkanál olívaolaj, só, frissen őrölt bors
Elkészítése: Oldd fel a leveskockát 1 liter forró vízben, majd vágd apró kockára a cukkinit. A felaprított hagymát, összezúzott fokhagymát az olívaolajon párold üvegesre, add hozzá a karikára szeletelt burgonyát, és még 2 percig pirítsd. Add hozzá a levesalapot, tedd bele a kockára vágott cukkinit és főzd 20 percig, majd turmixold össze az egészet. Sózd, borsozd, majd add hozzá a finomra vágott bazsalikomot.
Mitől lesz egészséges egy leves?
A magyar levesek többsége rántást vagy habarást igényel, illetve a legtöbb levesbe tésztát is főzünk – ezek nem tesznek jót az egészségünknek. Az egészséges levesek nem tartalmaznak lisztet, tejszínt. Egyszerűek, finomak és laktatók, ugyanakkor kimondottan jót tesznek a szervezetünknek. Kedvenc leveseinket is egészségesebbé tehetjük, ha rántás helyett turmixolunk, tejföl helyett kefirt vagy joghurtot alkalmazunk, zsír helyett pedig olívaolajjal főzünk.Hozzávalók: 60 dkg sárgarépa, 3 dkg vaj, 2 dl 100 százalékos narancslé, 1 liter csontleves vagy zöldséglé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál szárított kakukkfű, só, bors és reszelt szerecsendió a tálaláshoz
Elkészítése: Hámozd meg és szeleteld fel a sárgarépát. Tedd a vajat és a répát nagy, vastag aljú fazékba, és közepes tűzön, néha kevergetve 10 percig pirítsd. Add hozzá a narancslevet, az alaplét és a megtisztított, kockára vágott hagymát. Forrald fel, add hozzá a kakukkfüvet, ízlés szerint sózd és borsozd. Kis lángon addig főzd, amíg a répa megpuhul. Hagyd kihűlni, majd turmixold simára a levest. Tálalás előtt melegítsd fel újra, majd minden adagot szórj meg enyhén szerecsendióval.
A Life.hu tippje
A krémleveseket akár termoszba is töltheted, és így magaddal viheted egy-egy kirándulásra vagy éppen szánkózáshoz. Jól fognak esni a hidegben a finom, forró és nem utolsósorban egészséges kortyok.Hozzávalók: 1 nagy karalábé, 1 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 kis zeller, 2 tojás sárgája, 1 doboz tejföl (ha igazán egészséges levest szeretnél, helyettesítheted a tejfölt kefirrel is), olívaolaj, só
Elkészítése: Egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld le a karalábét és a zellert, a hagymát pedig aprítsd fel kisebb kockákra. Egy kevés olívaolajon dinszteld meg a répát, add hozzá a karalábét, a zellert és a hagymát. Öntsd fel vízzel, sózd meg és hagyd főni. Amikor a karalábé megfőtt, keverd össze egy tálban a tojássárgákat a tejföllel (vagy kefirrel), ehhez adj egy kis forró levest, majd az egészet keverd össze. Tálaláskor aprított petrezselyemmel, kaporral díszítheted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.