,,Már nagyon sokan kérdeztétek tőlem, hogyan étkezem, ezért ma megmutatom az ebédemet. Általában kétszer ebédelek: egyszer a reggeli edzésem után, egyszer a délutáni mozgás előtt. Amit most ettem: steak spenóttal, avokádóval, eperrel, szőlővel, paprikával és zöld spárgával" - írta Katinka a közösségi oldalán.
Az ebéd istenien néz ki, Katinka pedig remekül válogatja össze a napi vitamin-, ásványianyag- és fehérjebevitelhez szükséges alapanyagokat. Az avokádóban például nagyon sok az omega-3 zsírsav, ami egészségesen tartja az agyat, emellett C- és E-vitamin-tartalma is magas, ezért kiváló immunerősítő és antioxidáns hatással bír, a benne lévő telítetlen zsírok révén pedig csökkenti a koleszterinszintet. A paprikának szintén nagyon magas a C-vitamin-tartalma, a spenót pedig bőséges forrása a vasnak, rostjai remekül tisztítják a szervezetet.
Ihász Katalin, a Life.hu dietetikusa is felhívja a figyelmet arra, hogy a sok testmozgás mellett különösen fontos, hogy az ember odafigyeljen az étkezésre, a bőséges vitamin-, rost- és fehérjefogyasztásra. ,,A sok sport igénybe veszi a szervezetet, ezért igyekezni kell megfelelő mennyiségben pótolni az ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat. Tavasztól már a zöldségek, gyümölcsök is vitamindúsabbak, mint télen, így érdemes őket nagy mennyiségben fogyasztani, emellett a fehérjék is elengedhetetlenek húsok, halak, hüvelyesek formájában. A lassan felszívódó, egészséges szénhidrátokat sem érdemes kihagyni az étrendből: a teljes kiőrlésű lisztből készült élelmiszerek, a zabpehely, bulgur, köles, barna rizs kiváló tápanyagforrások, rosttartalmuk révén pedig tisztítják a szervezetet."
Hosszú Katinka megmutatta izmait
Katinka nemrég Vaslady-fokozatba kapcsolt, és megmutatta eszméletlen izmait. A fotót az origo.hu-n nézheted meg, ide kattintva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.