3 világsztár, aki rajong a zabért - így fogyasztják ők!

zab2016 Kate Hudson zab Cameron Diaz zabkása
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt hihetnénk, hogy a világsztárok mindig flancolnak az ételekkel, pedig erről szó sincs: az egészségtudatos celebek is jól tudják, mennyire egészséges a zab, ezért ők is nap mint nap fogyasztják. Most megmutatjuk, hogyan készíti kedvenc zabos finomságát Kate Hudson, Cameron Diaz és Gwyneth Paltrow!

Kate Hudson a bogyós gyümölcsökre esküszik

Forrás: AFP, Thinkstock

A színésznő eszméletlen alakra tett szert az utóbbi években, ennek oka pedig a tudatos táplálkozás és a sok mozgás. Előnyben részesíti a lúgosító ételeket, gluténmentesen étkezik cukor és fehérlisztes ételek, és persze hús nélkül.

Reggelire szinte mindig ugyanazt készít, és nemcsak magának, de gyermekeinek is: zabkását. Vízzel vagy növényi tejjel főzi meg a zabot, ízesítésnek pedig piros gyümölcsöket használ: kedvencei a málnás, az áfonyás és a szedres zabkása. Így nemcsak jó pár órára feltölti a szervezetét energiával, de ezek a gyümölcsök vitaminokban, antioxidánsokban is nagyon gazdagok!

Tudtad?

Anne Hathaway Oscart kapott a Nyomorultak-beli filmszerepéért, a forgatás előtt pedig kőkeményen készült is a szerepre: jó pár kilótól meg kellett szabadulnia. A zab azonban mindennap helyet kapott az étrendjében, ő azonban ízesítés nélkül, magában fogyasztotta a zabpelyhet a fogyás érdekében. De így készül fontos produkcióira Román Sándor, az Experidance megálmodója, táncos és koreográfus is.

Cameron Diaz kedvence a laktató, sós zabkása

Forrás: AFP, Thinkstock

Bár furcsán hangzik, de a zabkását sósan is el lehet ám készíteni; így csinálja többek között Cameron Diaz is. A színésznő korábban Oprah műsorában mesélt kedvenc reggelijéről, amit a következőképp te is elkészíthetsz:

Hozzávalók

  • fél bögre apró szemű zabpehely
  • 1,5 bögre víz
  • 1,5 bögre alaplé
  • 1 póréhagyma vékonyra felszeletelve
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 nagy marék spenótlevél

Így készítsd el!

Forrald fel a vizet és az alaplevet egy lábosban, öntsd bele a zabpelyhet, és 20-25 percig főzd alacsony lángon. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, add hozzá a póréhagymát, hagyd, hogy kicsit karamellizálódjon. 2 percre dobd hozzá a spenótlevelet, vagy azt a zöld levelet, amit használsz. Tedd ki egy tálba a zabkását, mehet rá a zöld levél. Cameron egy jellegzetes japán szósszal, ponzuszósszal locsolja meg a zabkását; ha ilyet nem tudsz szerezni, használj klasszikus szójaszószt. A színésznő ezt még megspékeli egy 2 tojás fehérjéből készült rántottával is: a végeredmény laktató, tápanyagdús, és garantáltan órákig nem éhezel meg utána!

Gwyneth Paltrow a zabos sütikre esküszik

Forrás: AFP, Thinkstock

A köztudottan egészségmániás színésznő évek óta mániákusan figyel az étkezésére, melynek egyik szerves részét a zab képezi. Ő maga is rendszeresen fogyaszt reggelire zabkását, ám kedvencei a zabos sütemények - persze csakis egészséges formában. A vegán mazsolás zabkeksz furcsán hangzik, mégis érdemes kipróbálni, mert roppant ízletes!

Hozzávalók:

  • fél bögre mazsola
  • 3/4 bögre pirított dió
  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • fél bögre tönkölybúzaliszt
  • 3/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • egy csipet tengeri só
  • 1/3 bögre növényi olaj
  • 2/3 bögre méz
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 érett banán, villával feltörve

Így készítsd el!

Melegítsd fel a sütőt 180 fokra, tegyél egy tepsibe sütőpapírt. Egy kis tálba tedd a mazsolát, önts rájuk vizet, hogy kissé megszívják magukat. Egy másik tálban keverd össze a diót és a zabpelyhet, add hozzá a többi száraz hozzávalót is. A nedves hozzávalókat is keverd ki egy tálban a banánnal együtt, és keverd össze a szárazakkal. Szűrd le a mazsolát, és azt is add a tésztához. Jól gyúrd össze a tésztát, formálj belőle dió nagyságú golyókat, és kissé kilapítva helyezd őket a sütőpapírra. 13-15 percig süsd, amíg aranybarnák nem lesznek.

Támogatott tartalom

Miért jó a zabkása?

A zabpehely rostban nagyon gazdag, serkenti az anyagcserét, feltölt energiával, és a hatása jó ideig kitart. Ha nem rajongsz a zabkásáért, akkor is fogyaszthatod sütemények alapanyagaként, ha pedig szívesen kipróbálnál még több zabkásareceptet, próbáld ki a Life.hu szerkesztőinek kedvenc receptjeit!
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.