Lassítja az öregedést – A magas antioxidáns-szint a többi élénk színű gyümölcshöz és zöldséghez hasonlóan az öregedés lelassul az áfonya segítségével.
Véd a rák ellen – Az áfonyában található rák ellen védelmet nyújtó összetevők a már meglévő daganat növekedését is lassítják.
Enyhíti a hasmenés kellemetlen tüneteit – Az áfonyát a svédek régóta használják a gyerek hasmenése ellen, ráadásul egyes összetevők az E.coli-baktériumot is elpusztítják.
Javul a koncentrációs képességünk és a memóriánk – Az anthocyanin nevű összetevő, ami a gyümölcs élénk színét adja, megvédi az agy bizonyos neuronjait.
10 „szuperétel", amivel feldobhatod az étrendedet
Te hiszel a szuperételekben? Manapság egyre nagyobb divat néhány dolgot szuperélelmiszernek kikiáltani, ám azt nem árt tudni, hogy ezek nem fognak csodát tenni. Fogyaszd őket bátran, de figyelj a kiegyensúlyozott táplálkozásra - íme, néhány divatos szuperétel.Megakadályozza a húgyúti fertőzéseket – A gyümölcs egy nemrég azonosított összetevője ebben is a segítségünkre van.
Csökken a szívbetegségek kockázata is – Az áfonya segít abban, hogy a „rossz koleszterin”, az LDL ne halmozódjon fel, így a szív- és érrendszeri betegségek is elkerülhetők.
Javul a látásunk a sötétben – A szemünkre is jótékony hatással van az élénk lila színű gyümölcs.
Terhesség alatt is ajánlott fogyasztása – A folsavban, C vitaminban és kalciumban is gazdag gyümölcs a magzat egészségét védi terhesség idején.
Az emésztésnek is jót tesz – A magas rosttartalom székrekedés esetén is jót tesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.