Az eper valódi csodaszer, amely segít megőrizni az egészségedet és a szépségedet is. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy
több száz évvel ezelőtt még gyógynövényként tartották számon, és csak a 14. századtól lett közkedvelt mint ízletes gyümölcs.
A friss eper létfontosságú tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, antioxidáns-tartalma alapján pedig a zöldségek és gyümölcsök között a top 10-ben van. Ezért a
rendszeres fogyasztásával csökkentheted a szervezetedben lévő káros, többek között az öregedésért is felelős szabadgyökök számát.
C-vitaminban is gazdag, valójában több van benne, mint a narancsban vagy a citromban. E-vitamint is bőséggel tartalmaz, ami a C-vitaminnal együtt kiváló vértisztító hatású. Az eper ezenkívül tele van B2-, B5-, B6- és K-vitaminnal is, amelyek erősítik az immunrendszert.
Az arcodra is kenheted!
Az eper szalicilsavban is bővelkedik, ami a ma ismert leghatásosabb ellenszer pattanások és mitesszerek ellen. Az eperpakolás az öregségi foltok és a szeplők halványítására is alkalmas, míg a gyümölcs leveléből főzött, majd lehűtött tea kiváló a leégett bőr megnyugtatására.Fogyókúra alatt és tavaszi méregtelenítésnél is igazi csodaszer, ugyanis magas rost- és víztartalma miatt hamar eltelíti a gyomrot, így gyorsan és hosszú időre csökkenti az étvágyat.
Ráadásul a rost és a víz is alapvető anyagok az egészséges táplálkozásban.
Igazi csodaszer: a kék áfonya
Miért imádjuk ezt a csodásan kéklő, lédús, isteni ízű bogyós gyümölcsöt? Mert igazi szuperétel: lassítja az öregedést, elképesztően magas az antioxidáns-tartalma, erősíti az immunrendszert, ráadásul zsírbontóként is működik. Íme, az áfonya jótékony hatásai a szervezetre!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.