Hozzávalók
A sütőt melegítsd elő 170 fokra. Ezután a tojást az általad választott édesítőszerrel keverd össze habverővel. Amikor már habos, az összenyomkodott avokádót és az olvasztott (de nem túl meleg, nehogy kicsapódjon a tojás) étcsokoládét is add hozzá. Végül a liszttel keverd el a sót és a szódabikarbónát, majd ezt is hozzáadhatod a masszához. Ha jól elkeverted, már mehet is a kivajazott és kilisztezett tepsibe. A tetejére durvára tört mogyorót, diót vagy mandulát is szórhatsz. 35-40 perc alatt brownie-sra sül, vagyis a közepe még egy kicsit ragadós legyen.
Miért avokádóval?
Az avokadó C-vitamin- és E-vitamin-tartalma magas, ezért remek immunerősítő és antioxidáns hatással bír. Telítetlen zsírokat tartalmaz, ezért csökkenti a koleszterinszintet. Az összes gyümölcs közül az avokádónak a legmagasabb a magnézium-, folsav- és K-vitamin-tartalma. Az pedig külön érdekessége, hogy társaival ellentétben, ahogy érik a gyümölcs, egyre kevesebb a cukortartalma.
Szépülj avokádóval! Így csináld
Az avokádó igazi szuperélelmiszer, ami csökkenti a koleszterinszintet, javítja a látást és az emésztést. Azt azonban nem sokan tudják, hogy a gyümölcs a szépségápolásban is felhasználható. Olvasd el a Life.hu cikkét!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.