Az alaprecept szerint egy csésze zabhoz adunk két csésze folyadékot. Ez mindennek az alapja. De ezt sem kell túlságosan méregetni, úgyis érezni fogod, hogy mennyi folyadékot vesz fel a zabpehely. Ha nagyon előre gondolkodsz, akkor az is jó megoldás, ha beáztatod estére a zabot a megfelelő mennyiségű folyadékban. Ha reggel gyorsan dobnád össze, akkor tedd a gázra, és pár perc alatt kész is lesz.
Mindenmentes zabkása
Ez egy igencsak light verzió, amibe semmi plusz adalékanyag nem kerül, csak a természetes alapanyagok. A zabpelyhet a vízzel készítsd el, majd édesítsd egy villával összetört banánnal. A tetejére lehetőleg idénygyümölcsöket tegyél még extra ízesítésként.
Csokis, magvas zabkása
Ha igazán energiadús reggelit szeretnél, akkor a zabpelyhet öntsd fel mandulatejjel, és tegyél bele egy kiskanál mézet ízesítésképpen. Mehet bele egy kiskanál holland kakaópor is, és amikor már levetted a gázról, de még meleg a zabkása, keverj hozzá 4 kocka étcsokoládét is. Közben egy serpenyőben piríts meg pár szem mandulát, diót és mogyorót. Ha még valamivel megbolondítanád, akkor a magok mellett kókuszchipset is dobhatsz a kása tetejére.
Egészséges magvak
A magvak magas tiamin-, vagyis B1-vitamin-tartalma fokozza a szellemi teljesítőképességet, ráadásul idegvédő és stresszmentesítő hatása is közismert. A dió, a mogyoró és a mandula is nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, ami segít egész nap fenntartani az energiaszintedet, ráadásul E-vitaminban is gazdag, ami a szervezet méregtelenítéséhez elengedhetetlen.7 nyomós érv, hogy miért egyél csokit
A csokoládéról sok tévhit él az emberekben. Sokan a bűnös élvezetek közé sorolják, néhányan viszont szuperegészségesnek tartják. Az igazság ott kezdődik, hogy ez a két tábor két különböző dologról beszél. Ami valóban nem túl egészséges, az a tejcsoki, mert nem sok kakaóbabot tartalmaz, ellentétben a jó minőségű étcsokoládéval, amit napi szinten érdemes fogyasztani. Olvasd el a Life.hu cikkét!A tökéletes karácsonyi ízvilág
A zabot mandulatejjel tedd fel a gázra, és egy kis gesztenyemézzel tedd édesebbé. Rakj hozzá egy fél almát lereszelve, majd egy kiskanál fahéjat is dobj bele, plusz egy késhegynyi gyömbért is érdemes beletenni az igazán tökéletes ízélményért.
Annak, aki sósan szereti
Nagyot téved, aki azt gondolja, hogy a zabkása csak édesen készíthető. Akár egy villámgyors ebédet is összedobhatsz zabpehelyből. Egy fél vöröshagymát vágj fel apróra, és pirítsd meg. Ezután tegyél rá néhány fej felszeletelt erdei gombát. Sózd, borsozd, és amikor megpirult, vedd le a gázról. Közben készítsd el vízzel a zabot, amikor elkészült, keverd össze a gombával. A végén jöhet rá egy kis reszelt sajt, a legjobb, ha parmezán. Az igazán ínyencek fenyőmaggal is díszíthetik.
5 ok, amiért a zabpehely a legjobb reggeli
Unod a szendvicseket, nincs időd reggel rántottával bíbelődni, a gyümölcstől pedig csak éhesebb leszel? Kár tovább keresgélned, a zabpehely az egyik legjobb reggeli, amit csak választhatsz. Íme, 5 ok, amiért érdemes beiktatnod az étrendedbe, akár mindennap!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.