A királynő számára korán kezdődik a nap, melyet mindig egy csésze frissen főzött, cukor nélküli Earl Grey teával és pár keksszel indít.
II. Erzsébet tipikus reggelije gabonapehelyből és friss gyümölcsökből áll. Időnként a királynő megenged magának pár szelet pirítóst lekvárral. Különleges alkalmakkor a reggeli asztalon feltűnhet füstölt lazac és szarvasgomba is.
A királynő kiadós reggelije után tízórait nem fogyaszt, csupán ebéd előtt egy pohár koktélt. Elkészítése egyszerű: 2 rész Dubonnet Rouge (mely egy boralapú, édes aperitif likőr), 1 rész Gordon Gin, 1 szelet citrom, 2 jégkocka.
A brit uralkodó mindig délután egykor költi el az ebédet. II. Erzsébet nagyon kedveli például a grillezett halat, csirkét a hozzájuk illő zöldségekkel. A keményítő tartalmú ételek, mint a burgonya, rizs vagy tészta ebédnél nem szerepelhetnek a menüben.
Angol lévén a királynő is tartja a délutáni tea hagyományát. A frissen főzött ital mellé az uralkodó kedvence a krémes piskóta és a csokoládés sütemény. Azonban ekkor kis szendvicseket is felszolgálnak, melyek alapját az uborka, a füstölt lazac, a majonézes tojás és a sonka adja.
II. Erzsébet királynő kedveli a helyi gazdaságokból származó húsokat vacsorára. Kedvence az úgynevezett gael steak, amelyet gombás, tejszínes és whiskys mártással szolgálnak fel. Alkalmanként bárány, sült marhahús, birka is az asztalra kerül. A főételeket eper vagy őszibarack követi a Windsor kastélyban lévő üvegházban. Van azonban valami, ami megkeserítheti a királynővel történő étkezéseket, erről korábban ITT írtunk.
Egyes források azt állítják, hogy II. Erzsébet királynő egy pohár pezsgővel szokta befejezni a napját.
McGrady, az egykori királyi szakács megemlíti, hogy a királynő rajong a csokoládéért, de ki nem állhatja a fokhagymát, a tésztát és a paradicsomot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.