Hozzávalók (2 fő részére)
• 3 db cékla
• 3 ek olívaolaj
• só
Elkészítés
1. Készítsd elő a céklákat: mosd meg a gumókat, vágd le a végüket, majd hámozd meg és vágd ketté őket.
2. A meghámozott, félbevágott darabokat szeleteld fel olyan vékonyra, amilyenre csak tudod.
3. Vegyél elő egy lapos tepsit, és fedd le papírtörlővel. Helyezd rá egymás mellé a céklaszeleteket és felülről is borítsd be papírtörlővel. Nyomkodd meg a szeleteket, és itasd fel a levet a törlővel. Hagyd száradni egész éjjel, a szeletek másnapra szemmel láthatóan dehidratálódnak.
4. Béleld ki a tepsit sütőpapírral és helyezd rá a céklákat. Locsold meg őket olívaolajjal. Előmelegített sütőben,120˚C fokon 10 percig süsd, vagy amíg ropogósak lesznek.
5. A chipseket óvatosan vedd ki a sütőből, és papírtörlővel itasd fel. Ízlés szerint sózhatod.
6. Élvezd, hogy bűnözhetsz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.