Buday Péter főzés webszakács receptek Ez Zsír! étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folyamatosan érkeznek az új receptek hozzánk - a vágószobából egyenesen tálcán kínálják nekünk. Néhány könnyebb, munkahelyre is elvihető falatot választottunk. A mostani videókban Buday Péter bemutatja, hogyan készíthetünk ízletes pesto-t, majd két könnyű szendvicset készít. 

Folyamatosan érkeznek az új receptek hozzánk - a vágószobából egyenesen tálcán kínálják nekünk. Néhány könnyebb, munkahelyre is elvihető falatot választottunk. A mostani videókban Buday Péter bemutatja, hogyan készíthetünk ízletes pesto-t, majd két könnyű szendvicset készít.
Kezdjük az alapoknál. Ahhoz, hogy ezek a szendvicsek még ízletesebbek legyenek, Pestot kell készítenünk. Hogyan is kell elkészíteni, meg egyébként is, mi is az a Pesto? Buday Péter most megmutatja. Ne feledjük, az itt leírt mennyiségek 4 főre vonatkoznak!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=DvHzLfpN4GehwvH2

Hozzávalók:

10 dkg friss bazsalikom

0,5 dl olívaolaj

3 dkg fenyőmag

4 dkg mandula

Botmixerbe összeadom a friss bazsalikomot, az olívaolajat, a fenyőmagot és a mandulát, sóval ízesítem és pürésítem.

Most, hogy alapoztunk egyet, következzen a két "recept". Nem a főzésen van a hangsúly, hanem a praktikumon. Gyorsan készítsünk valami finomat, amit a munkahelyünkre is elvihetünk - a nagy reggeli rohanásban. A pesto-t behűtjük, és később felhasználjuk. Akár így:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=HxtL8LAw32ffLD6o

Hozzávalók:

5dkg pestót majonéz (pestós szendvicskrém)

25 dkg paradicsom

esetleg reszelt sajt vagy parmezán

A barnakenyérszeletet megkenem a pestós majonézzel és az apróra vágott paradicsomkockákat ráhalmozom.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=2L4Ug1EF0yeNG2W0

Hozzávalók:

4 evőkanál bazsalikomos szendvicskrém

18 dkg paradicsom

7 dkg olívabogyó

10 levél bazsalikom

A pestós szendvicskrémbe keverek apróra vágott paradicsomot, friss bazsalikomlevelet, olívabogyóval. Ezt kenem a kenyérre.

A receptek hamarosan az Ez zsír! programban is elérhetőek lesznek. Kövessétek a Webszakásot, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő receptekről!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.