Folyamatosan érkeznek az új receptek hozzánk - a vágószobából egyenesen tálcán kínálják nekünk. Néhány könnyebb, munkahelyre is elvihető falatot választottunk. A mostani videókban Buday Péter bemutatja, hogyan készíthetünk ízletes pesto-t, majd két könnyű szendvicset készít.
Kezdjük az alapoknál. Ahhoz, hogy ezek a szendvicsek még ízletesebbek legyenek, Pestot kell készítenünk. Hogyan is kell elkészíteni, meg egyébként is, mi is az a Pesto? Buday Péter most megmutatja. Ne feledjük, az itt leírt mennyiségek 4 főre vonatkoznak!
Hozzávalók:
10 dkg friss bazsalikom
só
0,5 dl olívaolaj
3 dkg fenyőmag
4 dkg mandula
Botmixerbe összeadom a friss bazsalikomot, az olívaolajat, a fenyőmagot és a mandulát, sóval ízesítem és pürésítem.
Most, hogy alapoztunk egyet, következzen a két "recept". Nem a főzésen van a hangsúly, hanem a praktikumon. Gyorsan készítsünk valami finomat, amit a munkahelyünkre is elvihetünk - a nagy reggeli rohanásban. A pesto-t behűtjük, és később felhasználjuk. Akár így:
Hozzávalók:
5dkg pestót majonéz (pestós szendvicskrém)
25 dkg paradicsom
esetleg reszelt sajt vagy parmezán
A barnakenyérszeletet megkenem a pestós majonézzel és az apróra vágott paradicsomkockákat ráhalmozom.
Hozzávalók:
4 evőkanál bazsalikomos szendvicskrém
18 dkg paradicsom
7 dkg olívabogyó
10 levél bazsalikom
A pestós szendvicskrémbe keverek apróra vágott paradicsomot, friss bazsalikomlevelet, olívabogyóval. Ezt kenem a kenyérre.
A receptek hamarosan az Ez zsír! programban is elérhetőek lesznek. Kövessétek a Webszakásot, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő receptekről!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.