Kikezdték az édesanyát, aki rendszeresen együtt fürdik a gyerekeivel

anya, gyerek, közös fürdés, fürdőkád
Shutterstock - Mariia Korneeva
család kritika szülő fürdés
Az ausztrál édesanya, Brontë Towns az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy miért döntött úgy, együtt fürdik négy, nyolc éven aluli gyermekével. Kapott hideget, meleget.

Brontë Towns néggyermekes édesanya, aki férjével egy 18 hónapos ikerpárt, egy 2 éves és egy 7 éves kisfiút nevel. A fiatal nő Instagram-oldalán kegyetlen őszinteséggel vall az anyaság örömteli és olykor nehezebb oldaláról is, és különféle praktikákkal, tanácsokkal látja el a kíváncsi sorstársakat. Az egyik bejegyzésében például arról ír, hogy rendszeresen együtt szokott fürdeni a gyerekeivel, sőt, van, mikor a család minden tagja együtt ül be a kádba. Ennek az időtakarékosságon és a vízspóroláson túl több jótékony hatása is van az édesanya szerint. A közös fürdés Brontë szerint segít a gyerekeknek abban, hogy tisztában legyenek az emberi anatómiával és jobban megismerjük a saját testüket - írja a New York Post. 

Ez egy természetes módja annak, hogy közelebb kerüljenek a biológiához és ahhoz, hogyan is épül fel a testük. Annyi kérdés merül fel, amikor együtt fürdünk! Nyíltan beszélgetünk mindenről, egy kérdés sem lehet buta vagy kínos. A gyerekeim azt látják, milyen egy valódi test, nem a retusált változattot látják"

 - magyarázza az édesanya, aki nem utolsó sorban azt is hozzátette, hogy a közös fürdés, zuhanyzás számos lehetőséget kínál az egészséges higiéniai szokások kialakítására is.

Míg a legtöbben üdvözölték az anya magyarázatát, akadtak olyanok is, akik rosszallásukat fejezték ki. Volt, aki azt írta, gyerekként sokkot kapott volna, ha meztelen kell látnia a szüleit, és egyenesen károsnak gondolja ezt a szokást. Más arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szeretné, ha a gyerekkori emlékei között az édesanyja meztelen teste is fel-felbukkanna.  

Gyermekpszichológusok elismerik, hogy a közös tisztálkodás remek módja lehet annak, hogy a gyerekek megismerjék a testet, arra azonban figyelmeztnek, hogy nem szabad túlzásokba esni. Senki nemi szervét nem lenne szabad megérinteni, kivéve akkor, ha segítséget nyújtunk a WC-használatban vagy fürdésnél, amennyiben ez szükséges. A gyerekek 3-5 éves kora körül eljön az az idő, amikor már egyedül szeretnének fürdeni, és a szülőnek ezt el kell fogadni. 
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.