Varga Judit megjárta a poklok poklát: elmondta, mit élt át volt férje mellett

vallomás interjú családon belüli erőszak Varga Judit Hajdú Péter
Megtörte a csendet az egykori igazságügyi miniszter, aki Hajdú Péternek a Frizbi TV exkluzív interjújában mesélt arról, hogy milyen családon belüli erőszaknak volt kitéve hosszú éveken keresztül.

Nők százai érezhetik magukat megszólítva akkor, amikor megnézik, meghallgatják Varga Judit érzelmektől túlfűtött interjúját, amelyet Hajdú Péternek adott. Rengeteg sorstárs emlékei törhetnek újra a felszínre, hiszen az egykori miniszterasszony könnyes szemmel olyan dolgokat mesélt el, amelyek igazán fájtak neki. A lelki megaláztatás, az abúzus, a bántalmazás sajnos sokakat érint, ám mindeddig senki nem tudhatta, hogy Varga Judit is elszenvedője volt ennek a borzalmas folyamatnak – ráadásul másfél évtizeden át tartott a kálváriája.

Varga Judit
 

Pokol lehetett a számára, amikor úgy döntött, hogy elárulja, mit élt át – ugyanakkor talán felszabadító megnyugvást is hozhatott az, hogy a lelkéből kiszakadtak a gyötrelmes mondatok. Várta, minden erejével akarta, hogy az exférje, Magyar Péter megváltozzon, hiszen összekötötte őket a három gyermek és a közös múlt, az eltöltött évek, az egykor volt szerelem. De hiába reménykedett. Judit elárulta: borzalmakon ment keresztül.

„Volt, hogy öngyilkossággal fenyegetőzött. Kihívatta a mentőket. Mellette volt egy levél Xanax. Amikor kihívtam a mentőket, letettem a telefont, felkelt, és rám nézett: »Mondd le őket, nem vettem be semmit!«” – tárta fel az egyik esetet.

Máskor pedig a legvédtelenebbeknek, a gyerekek is részesei voltak a történéseknek – nekik lehetett a legrosszabb átélni azt, hogy az édesanyjuk retteg, és tudják, hogy jogosan.

„Bezárt egy szobába, mert bekattant azon, hogy mentünk egy nyári rendezvényre, épp sminkeltem, és ő valamiért nem akart oda elmenni. Valószínűleg nem tudta elviselni, hogy nekem ott megnyitóbeszédet kellett volna mondanom – és akkor bezárt a szobába. Végül elkezdtem kiabálni, hogy »Gyerekek, szabadítsatok ki!«, és akkor a nagyfiam, aki 11 éves volt, hozott egy kulcsot, és ő szabadított ki. Minden gyerek emlékszik erre a jelenetre” – mesélte a sokkoló részleteket Hajdú Péternek Judit.

Beszélni kell róla!

A családon belüli erőszak komoly téma, sok sztár is átment pokoli történeteken, amelyeket meg is osztottak a közönséggel, hogy példát mutassanak: igenis fel lehet állni a legmélyebb gödörből is. Reese Witherspoon például Oprah Winfreynek mesélte el, hogy milyen lelki terrorban volt része az egyik exe mellett.

Cikkünk forrása a HOT! magazin. Megjelenik minden szerdán, keresd az újságárusoknál!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.