Így készül a tökéletes palacsinta

palacsinta
Shutterstock/Alena_Kos -
finomság palacsinta palacsintasütés
Ikonikus finomság, mindenki szereti, mégis könnyű elrontani.

A palacsintatészta, ha nem a megfelelő módon készítjük, könnyen leragad, szétesik vagy éppen túl vastag lesz. Van azonban néhány trükk, amikkel elkerülhetjük, hogy ehetetlen vagy csúnya legyen a tésztánk.

1. Ha a palacsinta tésztáját szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük el, cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

palacsinta
Vannak trükkök, amelyekkel tökéletes lesz a klasszikus palacsinta.
Forrás: 123RF

2.  Ha a palacsintába pici élesztőt és napraforgóolajat is teszel, sokkal puhább és tovább friss lesz - javasolja a Mindmegette, ahol további tippeket is találsz ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény. 

Az édességek világában kevés olyan ikonikus fogás van, amit annyian imádnak mint a palacsintát. Világszerte számos változatban megtalálható, minden nemzetnek megvan a saját a palacsintája, amiről itt írtunk bővebben. 

Bár a palacsinta köztudottan sok kalóriát tartalmaz, diétás változatban is elkészíthető. Az egészséges palacsinták egyik nagyon kedvelt alapja a zabpehelyliszt, amit akár zabkorpával is lehet helyettesíteni. Ehhez csak egy kevés édesítőszert, tejet, szódát és tojást kell adnod. Ezt a hagyományos, tekerhető - nem amerikai - formában is elkészítheted. Belülre tehetsz túrót, amit banánnal ízesíthetsz, ami természetes édesítőszerként működik.

Zablisztből is kiváló palacsinta készíthető.
Forrás:  Thinkstock

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 2 dl növényi tej
  • 2 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • 2 ek édesítőszer

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.