Az új eredmények rendkívül ígéretesek, de nem ez jelenti a csokoládéfogyasztás egyedüli előnyét.
Egészségesebb szív
A BMJ című szakfolyóirat 2012-ben közzétett egy kutatást, mely szerint a csokoládéfogyasztás jelentősen csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát a veszélyeztetett páciensek körében.
A csoki fogyaszt!
A csokoládéra gyakran úgy tekintenek, mint a fogyókúra első számú ellenségére. Ezzel szemben viszont kiderült, hogy a rendszeres csokievők nagyobb eséllyel normális súlyúak, mint azok, akik csak ritkán vagy egyáltalán nem választják ezt az édességet. A heti öt alkalommal csokoládézók testtömegindexe alacsonyabb volt egy kutatás szerint, amely az Archives of Internal Medicine lapban jelent meg.
Figyelj a minőségre!
Korántsem mindegy azonban, hogy milyen csokoládét választunk. Érdemes legalább 70 százalékos kakaótartalmú étcsokit vásárolni, ami kiváló magnézium- és antioxidáns-forrás is egyben. A házi készítésű, hozzáadott cukor nélküli kakaóital fogyasztása is kedvez az egészségnek. Aki pedig nem szereti sem a csokoládét, sem pedig a kakaóitalt, por formájában gazdagíthatja vele a zabkását vagy a gabonapelyhet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.