Igazi, házi tyúkhúslevest főzni nem bonyolult, inkább időigényes dolog, hiszen kb. 2-3 óra alatt készül el. De fenséges íze és a család elismerő pillantása miatt megéri rászánni magunkat. Íme, a recept.
Hozzávalók: |
- 1 közepes méretű konyhakész (bontott) tyúk
- 4-5 db sárgarépa
- 4-5 db fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 kis darabka zellergumó
- 3-4 rózsa karfiol
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- egy csokor petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 6-7 szem egész feketebors
késhegynyi reszelt szerecsendió
Elkészítés: |
A megtisztított, megmosott és feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, és apró lyukú reszelőn belereszeljük a szerecsendiót.
Amikor a víz felforrt, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket: a répákat hosszában, kettő- vagy négyfelé vágjuk, a paprikát hosszában kettévágjuk és a magházat eltávolítjuk. Ezután lassú tűzön, amelyen éppen csak gyöngyözik a leves, addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Ha elkészült, egy kis húslevest merjünk ki a fazékból, és abban főzzük ki a cérnametéltet. Ízlés szerint erőspaprikakrémet is kínálhatunk hozzá.
Van egy jó recepted? Töltsd fel Recepttárunkba, és oszd meg mással is! |
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.