Sertéssült almával, különleges fűszerekkel

alma sertés fűszerkeverék Makifood recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az alábbi étel ideális gyors ebédekhez vagy vacsorákhoz, amikor tényleg csak kevés idő áll a rendelkezésünkre, hogy összedobjunk valamit, mert az éhség már sürget, és enni szeretnénk valamit.

Sertéssült almával


Hozzávalók:


- 400 gramm sertéslapocka - felhasználás előtt tegyük mélyhűtőbe 2 órára, majd kivéve szeleteljük vékonyra, így gyorsabban sül meg és puhább is lesz a hús
- pác kínai fűszerekkel - marináljuk a húst 20-30 percig 1 evőkanál vodkából, 1 evőkanál szójaszószból és 2 teáskanál kínai ötfűszerkeverékből készült pácban
- 1 teáskanál tápióka-keményítő
- 1 nagy savanykás alma, 5 mm vastagságúra szeletelve
- só és bors
- olaj a sütéshez

Elkészítés:


Adjuk a keményítőt a pácolt hússzeletekhez. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, és kezdjük el sütni a húst, közben kevergessük. Adjuk hozzá az almaszeleteket, és pirítsuk még néhány percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és már tálalhatjuk is.

Videónkban megnézheted, hogyan készítsd el!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=HtkcGPXCuBFpPyWt

Tudtad?




Kozári István Origo borbár ajánlata: 2007-es Disznókő furmint


Az almás sertéssült itt édes fűszerekkel egészül ki, vagyis olyan bort keressünk hozzá, melynek ízeiben almás, fűszeres jegyek fedezhetőek fel. Emellett szépen kiegészíthetné némi fás jelleg, ami a hordós érlelésnek köszönhető. Nem választanék túlságosan gyümölcsös aromákkal rendelkező fajtát, inkább a szójaszószhoz illeszkedő, az ásványos ízekre és a savanykás almát kiegészítő karakteres savakra koncentrálnék.

Egy klasszikus tokaji furmintra gondoltam, hiszen ennek a fajtának jellemző aromái a citrusos, fehér gyümölcsös, almás jegyek, ami kellemes és élénk savakkal párosul. A Disznókő 2007-es furmint markáns savai jól illeszkednek a sertéssülthöz, amit a fehér húsú gyümölcsökbe illeszkedő fás fűszeresség egészít ki. Lecsengésében a termőhelyre jellemző ásványok hagynak kellemes érzetet, melyek szépen kiegészítik a szójaszósz sós ízét.

Makifood főzőiskola

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.