A te konyhádban is ott van a szer, ami puhává varázsolja a törölközőket

törölköző
Shutterstock - Kostikova Natalia
mosás trükk törölköző ecet
A törölközők mosás után sprőddé, keménnyé válhatnak, ezekbe pedig egyáltalán nem kellemes törölközni. Van azonban egy mosási trükk, aminek alkalmazásával puhábbak lesznek, mint új korukban.

A törölközők keménységét az okozhatja, hogy öblítő vagy testzsír maradt a textilszálak között, de árt nekik a túl magas hőfok és a kemény víz is. Ezen azonban egy egyszerű háztartási szer segíthet: az ecet mindenki kamrájában megtalálható.

Egy pohár ecet csodákat tesz a régi törölközőkkel. Öntsük a mosógép azon rekeszébe, ahova a folyékony mosószert tennénk, vagy közvetlenül a dobba. A mosáshoz ne tegyünk semmi mást, se mosószert, se öblítőt, és 60 foknál magasabbra ne állítsuk a hőfokot. Ne riasszon el az erős ecetszag, a mosás után semmit sem fogsz érezni belőle. Ha végeztünk az ecetes mosással, ne tegyük szárítógépbe a törölközőket, szabad levegőn hagyjuk őket megszáradni.

Az ecet sokkal hatékonyabb, mint a szövetlágyító kemikáliák, ezek ugyanis olajos réteggel vonja be a törölközőket. A szer ráragad minden egyes szövetszálra, így a törölközők zsírosnak tűnhetnek, és veszíthetnek nedvszívó képességből.

Az ecet igazi csodaszernek számít, ha otthonunk tisztán tartásáról van szó, ám vannak olyan tárgyak, amelyek esetében többet ártunk, mint használunk. Ezekről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.