Vajon elegendő a pénz a jó szülő-gyerek kapcsolathoz? - Így szúrta el Tom Cruise a gyereknevelést

London,,United,Kingdom,-,June,22,,2023:,Tom,Cruise,Attends
Shutterstock/Copyright (c) 2023 Fred Duval/Shutterstock. No use without permission. - Fred Duval
Tom Cruise Suri Cruise gyereknevelés
Tom Cruise elkényeztette a kislányát, de nincs ezzel egyedül a sztárvilágban.

Amikor megszületett, a világot jelentette Tom Cruisenak a lánya, ma azonban már nem is beszélnek egymással. Hogy mennyi figyelmet és valós törődést kapott Suri Cruise a kezdeti években az apjától, arról nem szól a fáma. Arról viszont igen, hogy milyen elképesztő luxusban nevelkedett. Öt hónapos korában debütált a Vanity Fair címlapján, majd számos magazinban szerepelt. Suri a szülei Los Angeles-i kastélyának egy egész szárnyát birtokolta, amelyet a legmodernebb zenei- és házimozi rendszerrel szereltek fel. Saját szakácsa volt, és 2 millió dollár értékű ruhatára. Születésnapi partija több tízezer dollárba került, és amire csak rámutatott, a szülei megvették neki.

Nem minden a pénz  

Tom Cruise és Suri in NYC
Boldog békeidők - itt még minden szépnek tűnt
Forrás: Northfoto

De vajon a pénzbeli támogatás mellett mennyi érzelmi támogatást kapott a kislány? Mennyi minőségi időt tölthetett elfoglalt apjával, amikor Cruise évente több hónapot volt távol külföldi forgatásokon? Ruhákkal, játékokkal, ajándékokkal nem lehet a figyelmet és az együtt töltött időt helyettesíteni. És amikor Suri érzékeny kis világa a szülei válásával 5 éves korában összeomlott, az anyagi kárpótlás és a hercegnői bánásmód csak tovább nőtt. Cruise elhalmozta mindennel, valamint vállalta a gyermekneveléssel járó összes költséget. Évi 400.000 dollárt fizetett volt feleségének, valamint végig állta Suri tanulmányainak költségeit.

Ez az azonban kevés egy mély apa-lánya kapcsolathoz, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Tom és Suri évek óta nem beszéltek egymással. A válás után Katie Holmes megpróbálta helyrebillenteni a kislány értékrendjét, és alaposan átformálta az életvitelét. Véget vetett a luxusruhák vásárlásának, visszaadta a drága, ám kéretlen ajándékokat, és a smink használatát sem engedélyezte a kislánynak. Ellenben mindig ott volt mellette, és a lánya számíthatott rá. Tom Cruise azonban kikopott az életéből, nem nagyon élt láthatási jogával, és talán ennek köszönhető, hogy Suri számára ma már nem létezik az apja. „Tom nem létezik sem Katie, sem Suri számára, és a lánya nem akar rá támaszkodni semmiben sem. Úgy érzi, hogy neki csak egy szülője van, és az az édesanyja" - állítja egy bennfentes.  

Bár számos pletyka kering Tom és Suri kapcsolatáról, az sokat elárul a viszonyukról, hogy míg Victoria Beckham 50. születésnapján vidáman bulizott a sztár, addig a saját lánya 18. születésnapján elfelejtett megjelenni. 

Szereti a nagy értékű ajándékokat  

Tom Cruise azonban nem csak a saját lányára költött hihetetlen összegeket. A színész a barátaitól és azok gyermekeitől sem sajnálta a pénzt. Emlékezetes az a megmozdulása, amikor 2008-ban Jennifer Lopez és Marc Anthony felkérték ikergyermekeik, Emme és Max keresztapjának, Tom egy 230.000 dolláros bulit szervezett az ikreknek. A babák dizájner ruhákat viseltek, csörgőjüket gyémántok díszítették és a legnagyobb hírességek köszöntötték őket.  


Más sztárok is elkényeztetik a gyerekeiket 

Nem volt mindig könnyű dolga a gyerekeivel.
Forrás:  AFP

Persze Jennifer Lopezt sem kellett félteni, a gyermekeit ő is hatalmas luxusban nevelte, és amikor Marc Anthonyval elváltak, próbálta kárpótolni az ikreket. Bár J.Lo állítása szerint tinédzser gyermekei kiegyensúlyozott kapcsolatot ápolnak féltestvéreikkel és “mostohaszüleikkel” is, a jelenleg 16 éves kamaszokkal azért többször meggyűlt az énekesnő baja. Egy korábbi interjúban arról panaszkodott, hogy volt időszak, amikor a lázadó tinik egyszerűen nem akartak szóba állni vele. 

A hollywoodi sztárvilágban egyébként nem ritka, hogy a gyerekek luxus körülmények között, minden földi jóval elhalmozva nőnek fel. Sőt, a hírességek mintha egymást próbálnák túllicitálni. Madonna legidősebb lánya, Lourdes gardróbjában már gyermekkorában is csak több ezer dolláros ruhaköltemények kaphattak helyet. Christina Aguilera még a fia óvodáját is felújíttatta, és több tízezer dollárt költött arra, hogy a hely tökéletesen megfeleljen az ízlésének. A Kardashian családban is elképesztő a fényűzés, de a prímet talán Beyonce és Jay Z viszi, akik soha nem is tagadták, hogy elkényeztetik kislányukat.

 

Ész nélküli költekezés: Blue Ivy is így nőtt fel 

Beyoncé és Jay-Z
Beyoncé és Jay Z Nem tagadják, hogy elkényeztetik a gyerekeiket.
Forrás: AFP

Blue Ivy Carterről ugyanis már születése előtt kijelentette az apja, hogy rengeteg ajándékkal fogja elárasztani, és a “legelkényeztetettebb kölyökké” változtatja. Sokat dolgozott ezen a család, és mondhatjuk, hogy sikeres volt a tervük. A most 12 éves lány azonban már nyilvánosan is visszaszól a szüleinek (és másoknak is), önbizalomból pedig nem szenved hiányt. Persze, ehhez az is kellett, hogy mérhetetlen luxusban és gazdagságban nőjön fel: 5200 dolláros Svarowski kövekkel kirakott babakádban fürdették, pici kora óta a legnagyobb divatházak méretre gyártott ruháit hordta, saját stylistja van és külön szakács főz rá. Kétévesen szeretett volna egy pónit: 86 ezer dolláros arab telivér lovat kapott. Ötéves volt, amikor szülei egy nevével ellátott szépségápolási termékcsaládot dobtak piacra, tízévesen pedig egy árverésen 33 millió forintos gyémánt fülbevalóra licitált. Ráadásul a szülők nem titkolt szándéka, hogy Blue Ivy kövesse édesanyját a zenei pályán, ezért számos alkalommal álltak már együtt színpadra Beyoncéval, és a tehetséges leányzó már két zenei díjat is bezsebelt. Nem csoda azonban, hogy Blue Ivy ilyen körülmények között nőtt fel, hiszen szülei együttes vagyona megközelíti a 3 milliárd dollárt. Így gyakorlatilag bármit megengedhetnek maguknak - és persze gyermekeiknek. A kérdés csak az, hogy attól, hogy megtehetik, valóban mindennel el kell halmozniuk a csemetéiket? Mert ahogy Tom Cruise és Suri kapcsolatából is látható, a gyerekek nem ahhoz kötődnek, akitől minden pénzt megkapnak, hanem ahhoz, aki időt, energiát és figyelmet fordít a nevelésükre.  

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.