Mesterséges intelligencia: "Heteim vannak hátra, de az AI-nak köszönhetően a családom örökké beszélhet velem"

mesterséges intelligencia
Shutterstock - LookerStudio
mesterséges intelliencia élet a halál után család rák
Michael Bommer napjai meg vannak számlálva, de a mesterséges intelligenciának köszönhetően a családjának nem kell örök búcsút vennie tőle.

Minden megváltozott a 61 éves berlini szoftvertervező számára, amikor két évvel ezelőtt vastagbélrákot diagnosztizáltak nála. Számos procedúra és hullámvölgy után a négygyermekes apa a közelmúltban belenyugodott, hogy már csak néhány hete van hátra.

Chatbot,Serves,As,A,Virtual,Assistant,,Providing,Customers,With,Quick
Michael Bommer napjai meg vannak számlálva, de a mesterséges intelligenciának köszönhetően a családjának nem kell örök búcsút vennie tőle.  Forrás: Shutterstock

Ez az örökkévalóság kezdete?

Ám a családjának talán soha nem kell igazán búcsút vennie tőle: Bommer ugyanis kitalálta, hogy emlékeit, beszédmintáit és általános tudását aprólékosan beépíti egy a maga nemében első, kifinomult mesterséges intelligencia-programba. A program tervezése nagyon gyorsan haladt, hogy még a férfi távozása előtt készen álljon minden.

Az újszerű mesterséges intelligencia hetekig tartó tesztelése meglepően pozitív eredményt hozott: a program rendkívül pontosan, Bommerhez hasonlóan megtanult beszélni és hasonló érvrendszer alapján gondolkodni, döntéseket hozni.

Ez a program lehetőséget ad arra, hogy az emlékeimet egy páncélszekrényben hagyjam a családom számára

 – mondta a férfi a New York Postnak.

Bommer döntésének, miszerint beírja képmását egy számítógépbe, egyszerű oka van: a legjobban az fog neki hiányozni, hogy az életről, a társadalomról, a történelemről meséljen a szeretteinek, ezt szerette volna valamilyen formában megőrizni a halála után is. Az is célja, hogy a saját hangján adjon a szeretteinek tanácsot, amikor a legnagyobb szükségük van rá.

"Számomra ez az egyetlen út a lezáráshoz, hogy nyugodt szívvel itt tudjam hagyni a családom" - tette hozzá.

 

Ez is érdekelhet:



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.