Pszichopata vagy gonosz? Az arcára van írva

Ukraine,,Bila,Tserkva,-,October,26,,2019:,Close-up,Portrait,Of
Shutterstock/Copyright (c) 2020 OnPhotoUa/Shutterstock. No use without permission. - OnPhotoUa
pszichopátia vizsgálat
Ha a pszichopátia kerül szóba, legtöbbször férfiakról beszélünk, holott, ha nem is olyan nagy számban, de a nők között is akad bőven belőlük. Ráadásul szakértők szerint, ha egy nő pszichopata, annak egyértelmű, jelei vannak, amelyeket a vele történő kommunikáció közben bárki könnyen felismerhet.

Szeretnéd tudni, mi a különbség a nem túl kedves, mondhatni, gonosz személyiségű nő és egy komplett pszichopata között? Egy új kutatás szerint ez akár a beszéd közbeni fejmozgásaikból is egyértelműen kideríthető. 

Scary,Psycho,Blonde,Woman,Looking,At,The,Camera
A beszéd közbeni fejmozgásokból kiderül, ha egy nő pszichopata
Forrás: Shutterstock

A kutatók egy automatizált észlelési algoritmus segítségével vizsgáltak meg nőket, és megállapították, hogy

 azok a nők, akik tökéletesen mozdulatlanul tartják a fejüket, vagy csak minimális mozgással beszélnek, magas szintű pszichopata hajlamokkal rendelkeznek.

 A vizsgálati alanyok börtönbüntetésüket töltő nők voltak, akiknél egy automatizált technikát alkalmaztak a fej helyzetének és dinamikájának észlelésére, a pszichopata tulajdonságok tükrében.

Eredményeikhez az elemzők 213 női fogvatartott nonverbális kommunikációját értékelték, akik életkorukat tekintve 21 és 57 év közöttiek voltak, és egy közepes és maximális biztonságú büntetés-végrehajtási intézményben tartották fogva őket az Egyesült Államokban.

A kutatók a „pszichopatikus vonásokat” a manipuláció, a kóros hazugság, az érzéketlenség, a lelkiismeret-furdalás hiánya, az impulzivitás, a felelőtlenség és a bűnözői sokoldalúság kombinációjaként határozták meg. 

Az alanyokról készült felvételeket képkockánként elemezték, a fejmozgásaik — minimális, mérsékelt, extrém — tekintetében. Az eredmény szerint a feltételezettnél jóval több pszichopata nő él a világon, mint sejtették, annak, hogy el tudnak rejtőzni az épelméjűek között, pont az az oka, hogy a társadalom, ha nőkről van szó, megengedőbb, és inkább a férfiakból nézi ki többek között a bűnözői hajlamot is. 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.