Ryan Gosling és Ryan Reynolds is a figyelmedet kéri - 5 film és sorozat, amit ne hagyj ki májusban

mozi
Thinkstock - Thinkstock
premier Bridgerton Ryan Gosling Ryan Reynolds
Napjaink legnagyobb férfisztárja a filmvilág háttérmunkása lesz, Ryan Reynolds képzeletbeli barátok után kutat, visszatér a kedvenc kosztümös-romantikus sorozatunk, a mozivászon egyik legkeményebb csaja előzménytörténetet kap, és két szenzációs színésznő pszichológiai párbajának is tanúi lehetünk ebben a hónapban. Összegyűjtöttük a legígéretesebb májusi premiereket.

A kaszkadőr (The Fall Guy)

Hazai mozis bemutató: 05.02.

Ryan Gosling vitán felül napjaink egyik legnagyobb férfiikonja, aki folyamatosan a reflektorfényben áll – ebben a filmben mégis olyasvalakit játszik, akinek a reflektorfényben állók helyett kell melóznia. Az általa alakított kaszkadőr kénytelen mégis hőssé válni, de nem a kamerák előtt, hanem a való életben, amikor az aktuális filmjének eltűnt sztárját próbálja meg felkutatni, és még talán a vonzó rendezőnő (Emily Blunt) szerelme is összejöhet neki, ami aztán tényleg igazi kaszkadőrmutatvány lenne.

Képzeletbeli barátok (Imaginary Friends)

Hazai mozis bemutató: 05.16.

Az említett Emily Blunt élete párja, a színészi karrierjét egyre markánsabb rendezői munkásságra cserélő John Krasinski új filmje is ebben a hónapban érkezik, amit ráadásul nem csak direktorként, de íróként is jegyez. Krasinski egy interjúban „élőszereplős Pixar-filmként” jellemezte a Képzeletbeli barátokat, ami a meghökkentő és szívmelengető alapötletet nézve biztosan igaz rá: ebben a bájos történetben egy kislány és egy különc felnőtt (Ryan Reynolds) duója azokat a lényeket kutatja fel, akiket a gyerekek találnak ki maguknak, majd felnőve elfeledkeznek róluk.

A Bridgerton család (Bridgerton) 3. évad

Hazai netes bemutató: 05.16. (Netflix)

Napjaink legnépszerűbb kosztümös-romantikus produkciója is visszatér a Netflixre a harmadik felvonással, ami igazából a negyedik, hiszen a második és harmadik évad között kaptunk egy előzménysorozatot is Sarolta királyné fiatalkoráról. A Bridgerton testvérek közül ebben az szezonban Colin szerelmi-házasulási ügyei kerülnek a történet középpontjába Penelopé Featherington oldalán, az alapművet ismerők pedig ezt hallva már tudhatják: a sorozat a negyedik Bridgerton-könyvet dolgozta fel ezúttal, átugorva egyet regények közül.

Furiosa: Történet a Mad Maxből (Furiosa)

Hazai mozis bemutató: 05.23.

Minden idők egyik legemlékezetesebb akcióhősnőjét teremtette meg néhány évvel ezelőtt a Mad Max - A harag útja a kopasz Furiosa személyében és Charlize Theron alakításában. Az ausztrál rendezőlegenda George Miller közreműködésével egy előzménytörténet erejéig most újra visszalátogatunk a sivatagos-benzingőzös jövőbe, ahol ember embernek farkasa, a fiatal Furiosa pedig Hollywood új csillaga, Anya Taylor-Joy révén kel életre.

Anyai ösztön (Mothers’ Instinct)

Hazai mozis bemutató: 05.30.

Ha két olyan szenzációs és szenzációsan tehetséges színésznő egy film főszereplője, mint Jessica Chastain és Anne Hathaway, az már önmagában elég a figyelemhez, de ebben a filmben ráadásul egymással vívnak barátságból átforduló pszichológiai párbajt. A főszereplő két kertvárosi feleség egymást támogatja mindenben, míg egy szörnyű tragédia meg nem változtat mindent, a kettőjük közé férkőző gyanú és paranoia pedig sokkoló eseményekhez vezet.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.