Egyre több szuper újhullámos kávézó nyitja meg kapuit Budapesten, ahol olyan kávékülönlegességeket készítenek a baristák, amik után szinte biztos, hogy soha többet nem kér szirupot vagy bármilyen más mesterséges ízt a kávéjába az ember.
A flat white az új kapucsínó
Míg az elmúlt években mindenki kapucsínót vagy lattét kért a randin vagy csajos reggelin, illetve eszpresszót a munkahelyi kávézások, megbeszélések alkalmával, most a flat white hódít a legszélesebb körben. A flat white ízlés szerint egy vagy két eszpresszó és forró tejkrém keveréke. Hasonló a kapucsínóhoz, de nagyobb az italban a kávé és kisebb a tej aránya.
Ha maradsz a klasszikus eszpresszónál, kóstold meg az eszpresszó macchiatót, azaz a tejhabos eszpresszót a sima tejjel felöntött verzió helyett. Kb. 1 centi tejhab kerül a feketédre, nagyon kellemes ízt adva neki.
Ha úgy fogyasztanád a reggeli koffeinadagodat, mint az amerikai filmszereplők, válaszd a nagy pohár americanót, azaz az eszpresszót, sok forró vízzel hígítva.
Ha valami igazán különlegeset kóstolnál, és van időd, igyál egy csepegtetős kávét.
Tejhab helyett tejkrém
Néhány helyen még belefutunk az igazi retró tejhabba, amiben túl sok a levegőbuborék, ezáltal olyan kemény, hogy megáll benne a kanál. Ha azt hiszed, a jó kapucsínó titka a nagy és kemény hab, tévedsz. Próbáld ki, milyen, ha selymes tejkrémmel készül, azaz a lehető legkevesebb bennehagyott buborékkal. Imádni fogod.
Újhullámos helyek a városban
Akár munka előtti felébredéshez, akár csajos dumapartikhoz remek helyek találhatók Budapesten. Az Espresso Embassyban megkóstolhatod a különleges drop kávékat, a Fekete kávéit magaddal viheted a közeli Károlyi kertbe, és a napsütéses parkban fogyaszthatod el. A Madách téri My Little Melbourne-ben megismerkedhetsz az igazi ausztrál kávézók hangulatával. A budai Barako Kávéházban nemcsak a szifonban készült remekművet vagy a holland kávét kóstolhatod meg, de ráadásul egy Fülöp-szigeteki barista ad tanácsot a választásban. Ha még nem ittál hideg tejhabot, akkor pedig irány a Tamp&Pull!
Amilyen a kávéd, olyan a személyiséged
Egy friss kutatás szerint sok mindenre lehet következtetni az emberek kávéfogyasztási szokásaiból.
Az eszpresszó-kedvelő: Vezető személyiségek, kitartó dolgozók, adrenalinfüggők fogyasztják előszeretettel a presszókávét. Állítólag a legjobb szeretők cukor és tej nélkül isszák.
A tejeskávé-ivók: Gyakran szeretetéhes, bohókás személyek kedvence a latte. A tejeskávé-fogyasztók gyakran önbizalomhiányosak.
A kapucsínó-függő: Optimista, nyitott, könnyed és bohókás a kapucsínót kedvelő ember. Nagyon kritikus, a párválasztást illetően is.
A koffeinmentes-kávés: Gyakran az egészség megszállottjai választják a koffeinmentes kávét. A decaf kedvelői általában nem szeretik a kockázatokat.
Kávészótár kezdőknek
Ha ezeket a kifejezéseket ismered, nem érhet meglepetés.Hány bögre kávét iszol meg naponta? Eláruljuk, mennyi az ajánlott mennyiség. A kávé ráadásul még a fogyókúrádban is segít. Próbáld ki!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.