Három ország, egy konyha
Piros-sárga színben pompázó erdők, aranyban úszó dombok – Karintiát az ősz új köntösbe öltözteti, és különleges varázsát a természetben való barangolás során lehet a leginkább átélni. De legyünk őszinték: aki ügyesen kombinálja a mozgás örömét a gasztroélményekkel, sokkal motiváltabb mind a túrázásban, mind a kerékpározásban.
A jó levegő meghozza az étvágyat, egy kellemes erdei barangolás vagy egy kiadós séta az ízlelőbimbókat remekül stimulálja. Itt az ideje, hogy előcsalogasd magadból gourmand énedet, és megállj valahol egy kiadósat falatozni.
A Life.hu tippje
A termelői piacokon lehet leginkább megtapasztalni Karintia kulináris sokszínűségét. Itt közvetlenül a helyi gazdáktól szerezheted be a friss gyümölcsöt vagy zöldséget, és kedvedre válogathatsz a szezonális csemegék között.Élmény minden pillanatban
Közép-Karintia vidékies hangulatával csábítja az utazókat, ahol a természet szépsége és sokszínűsége mellett a történelmi települések bejárása is tartalmas időtöltést ígér. Itt maximálisan kiélheted a kultúrszomjadat, és bővítheted a gasztronómiával kapcsolatos ismereteidet. A Wörthi-tó Karintia legnagyobb tava, és az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságnak számít.
Ősszel a tó környéke gyönyörű színekben tündököl, ezért a látványért megéri útnak indulni, a friss levegő pedig nemcsak a testednek, de a lelkednek is jót fog tenni. A régió igazi kulináris paradicsom, ahol zamatos pálinkákat is lehet kóstolni, a helyi gazdák portékáit pedig kreatív, ízléses módon varázsolják eléd a fogadókban.
A legkedveltebb ételek közé tartozik a Reindling (fahéjas- mazsolás kuglóf), a Käsnudel (burgonyás-túrós töltött tészta) és az alpesi sajtok, az őszi palettán pedig megjelennek a vadhúsból készült specialitások.
A Life.hu extra tippje:
Ha Karintiában jársz, semmi akadálya, hogy sílécet fogj a kezedbe. Az Ausztria egyik legnagyobb fenyőerdejében található, 1800 méter magasan fekvő Ferienresidenzen Alpenpark Turrach remek lehetőséget nyújt a sportra és kikapcsolódásra, már 23.100 Ft/ fő / 3 éjtől.
A Life.hu tippje
A karintiaiak szeretnek jókat enni, élvezik az élet apró örömeit, és szinte egész évben ünnepelnek valamilyen ételt. 2016. november 11-én ismét a libáké lesz a főszerep, és ha ellátogatsz St. Georgen am Längseebe, megízlelheted a szárnyasból készített ínyencségeket.Hangolódj az ősz ízeire!
Lavanttal Karintia legkeletibb régiója, ami ősszel is változatos szabadidős élményt nyújt, ám igazi erőssége a gasztronómiai kuriózumokban rejlik. A kellemes hangulatú borozók és az egész évben látogatható családi birtokok garantálják, hogy ez a kirándulás valódi kulináris kiruccanás lesz.
Különleges kalandot ígér a St. Pauler Mostlandexpress, amin utazva gyönyörködhetsz a festői völgyben, sőt még egy farmgazdaságba is ellátogathatsz, ahol megkóstolhatod a híres almabort. Karintia déli vidéke szintén tartogat izgalmas csemegéket.
A Jauntaler Salami – amit a kolbászok királynőjeként is szoktak emlegetni – rusztikus aromáját te is imádni fogod,
Tudtad?
A lesachtali kenyérkészítés 2010-ben felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára. A Száz malom völgyében egy tematikus túra keretében ismerheted meg a hagyományos kenyérsütés folyamatát, zárásként pedig vásárolhatsz ebből a friss, ropogós különlegességből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.