A kávé a világ egyik legnépszerűbb itala, világhódító útjára sok száz évvel ezelőtt Afrikából, egészen pontosan Jemenből indult, a kávécserje ugyanis a Vörös-tenger túlpartján, a közeli Etiópiában őshonos. A kávé növénynemzetségébe számos faj tartozik, kávét azonban csak két faj terméséből készítenek: az arabica kávé lágyabb ízű, és kevesebb koffeint tartalmaz, a robusta pedig markánsabb ízvilágú, és magasabb a koffeintartalma.
Magyarországon az első kávéházat 1714-ben nyitottak, a következő 200 évben pedig valóságos virágzásnak indult hazánkban a kávé- és kávéházkultúra.
Manapság a kávéfogyaztás szinte már szenvedéllyé vált, az igazi kávérajongók pedig nem csak a kávézókban, hanem otthon is megadják a módját az élvezetnek.
Az alábbiakban összeválogattuk azokat a kiegészítőket, amelyek a tökéletes otthoni kávéélményhez elengedhetetlenek.
Támogatott tartalom
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.