Szépségtippek húsvétra - Éledj újra tavaszi rituáléinkkal!

szépségtippek tavasszal
Shutterstock - Sofia Zhuravetc
szépségtipp tavasz megújulás
Ahogy a természet újjáéled tavasszal, úgy testünknek is szüksége van egy kis felfrissülésre. Ennek érdekében összegyűjtöttünk néhány könnyen és otthon is elvégezhető szépségápolási tippet, a garantált siker elérése érdekében.

A hosszú, borongós, szürke és hideg időszak után tavasszal nemcsak a természet újul meg, testünk és lelkünk is szomjazik egy kis fiatalításra, élénkítésre.

Ilyenkor a legjobb megoldás, ha átadjuk magunkat a kényeztetésnek és az énidőbe beiktatunk egy kis spa-élményt is. Bőrünket, hajunkat és teljes testünket alávethetjük egy kis méregtelenítő, hidratáló kezelésnek.

Összegyűjtöttünk néhány könnyen, olcsón és egyszerűen elkészíthető otthoni praktikát, amivel megszépíthetjük magunkat.

Almaecetes méregtelenítő fürdő

A bőrünk a legnagyobb méregtelenítő szervünk, éppen ezért jótékony hatással van a szervezetünkre egy melegvizes méregtelenítő fürdő, amit akár kúraszerűen is alkalmazhatunk. Az almaecet nem csak belsőleg, de külsőleg is jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre.

Az almaecetes fürdő gyulladásos betegségek esetén és az elme letisztulásában is nagy segítségünkre lehet.

Használat:

Miközben folyik a kádba a meleg víz, adjunk a fürdőnkhöz 1-2 csésze almaecetet. A fürdővíz elkészülte után merüljünk el benne és 30 percen keresztül adjuk át magunkat a feltöltődésnek, lazításnak. Az almaecetes fürdő hatására biztosan izzadni fogunk még azután is, hogy kiszálltunka kádból. Éppen ezért érdemes fürdés előtt egy nagy pohár vizet meginni, hogy már előre pótoljuk az elpárolgott vizet a szerveztünkből.

Érdemes ezt a fürdőt lefekvés előtt alkalmazni, ugyanis kellemes fáradtságot érezhetünk utána.

méregtelenítő fürdő
Forrás: Shutterstock

Tavaszi hidratáló banános arcpakolás

A banán nem csak egy ízletes déli gyümölcs, hanem az egyik legszuperebb naturkozmetikum is. Csodákat művel a bőrünkkel, ha egy érett banánt villával összetörünk és az arcunkra arcmaszkként felvisszük. 20 perc elteltével mossuk le hideg vízzel.

Összekeverhetjük a pépes banánt egy kis joghurttal és 2 kanál mézzel - az így kapott maszk hidratál, enyhít a bőr pirosságán és táplálja is azt.

banános arcpakolás
Forrás: Shutterstock

Tojásos hajpakolás

A tojás természetes kondícionáló; segít a kócolodásra hajlamos hajon, fényesebb, selymesebb tapintású lesz tőle, a sárgája pedig segít megállítani a haj töredezését. A tojás jótékony hatással van a hajhullás megállításában is.

2 tojást keverjünk össze egy kis olívaolajjal. Az így kapott pakolást egyenletesen vigyük fel a fejbőrünkre és a hajunk teljes hosszára. 20 perc után hideg vízzel, majd samponos mosással öblítsük ki. 

Tipp! Ha zsírosodásra hajlamos a hajunk, 2 tojás fehérjét keverjünk össze 1 evőkanál mézzel és 1 evőkanál olívaolajjal. Kenjük a pakolást a fejbőrünkre, húzzunk a fejünkre egy fürdősapkát és addig hagyjuk a pakolást a hajunkon, amíg meg nem szárad. Ezután alaposan öblítsük ki a masszát.

tojásos hajpakolás
Forrás: Shutterstock

Testpeeling tengeri sóval

Az otthoni testpeeling tökéletesen puhává varázsolja bőrünket. Nem kell hozzá más, mint tengeri só és olívaolaj vagy méz. Utóbbitól krémesebb állagot kapunk. Tetszőleges mennyiségű tengeri sót annyi olajjal vagy mézzel öntsük össze, hogy abból egy kenhető, de nem folyós állagú bőrradírt kapjunk. Ebből a masszából tegyünk a tenyerünkre és finoman, körkörös mozdulatokkal vigyük fel a bőrünkre. Radírozzuk át az egész testünket, majd meleg vízzel zuhanyozzunk le. A végeredmény friss és ragyogó bőr lesz.

test peeling
Forrás: Shutterstock

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.