Bódi Margó receptjei: ludaskása

recept Bódi Margó étel sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Finom, egyszerű egytálételt készítenél hétvégére, de nincs ötleted, hogy mi kerüljön a család asztalára? Bódi Margó ludaskásájában nem fog a család csalódni. Második fogásként mazsolás túróst ajánlunk.

Ludaskása

Hozzávalók:

1 egész tyúk
4 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
3 kg rizs
1 csokor petrezselyem
5 db tyúkhúsleveskocka

vegeta
bors
1 fej vöröshagyma
1 dl olaj

Elkészítés:

Egy fazékba hideg vizet engedek, és felteszem a tyúkot öt darab leveskockával és egy fej vöröshagymával főni (tehát tyúkhúslevest készítünk).
Mikor félig megfőtt a tyúk, leszedem a leves habját, és beleteszem a zöldségeket.
Puhára főzöm, a levét leszűröm, a húst és a zöldségeket félreteszem. Egy kevés olajon megpirítom a rizst zsemleszínűre. A leszűrt húslevessel felengedem, és lassú tűzön lefedve készre párolom. A félretett húsokat és zöldségeket ízlés szerint darabolom, összekeverem a rizzsel. Petrezselyemmel megszórom a tetejét és tálalom.

Mazsolás túrós

Hozzávalók:

tészta:

1 kg liszt
1 kocka Ráma margarin
kevés só
1 doboz tejföl
2 evőkanál sertészsír
1/4 kg kristálycukor
1 csomag sütőpor
2 tojás

töltelék:

1/2 kg túró
1 csomag mazsola
3 egész citrom héja
2 evőkanál olaj
1 evőkanál búzadara
( a túró vizet enged, és a búzadara beszívja)
1/2 pohár tejföl
5 csomag vaníliás cukor
5 tojássárgája
3 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

Először a tölteléket készítem el. Egy tálba beleteszem a búzadarát, a túrót, a mazsolát, a tojássárgáját, a fél pohár tejfölt, a citrom héját lereszelve, az olajat, a vaníliás cukrot, és lazán összekeverem az egészet, hogy a túró ne menjen szét. Félreteszem a tölteléket és elkészítem a tésztát. A lisztet beleteszem egy tálba. Hozzáadom a margarint, a sót, a sütőport, a zsírt. Addig morzsolom egybe az egészet, amíg fel nem veszi a lisztet. A tálba ütöm a két tojást, beleöntöm a nagy pohár tejfölt és jól összegyúrom, így végül egy omlós tésztát kapok. Két egyenlő részre osztom a tésztát, majd lisztezett deszkán külön-külön két-három centiméter vastagságúra kinyújtom sodrófával. A tepsit kivajazom, megszórom liszttel, majd belehelyezem a tésztát.
A túrótölteléket egyenletesen rásimítom a tésztára, majd a másik lappal befedem. A tetejét tojásfehérjével lekenem, egy fogpiszkálóval megszurkálom a felső tésztát, majd 180 fokos előmelegített sütőben aranysárgára sütöm. Kockákra szeletelve, porcukorral meghintve tálalom.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.