Ennek a fogásnak a fokhagyma mellett a chili adja a karakteres ízét. Ilyenkor télen azért érdemes fokhagymával és chilivel fűszerezett ételt készíteni, mert felmelegít és immunizál - így kevésbé leszünk kitéve az időjárás szeszélyeinek.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg császárhús
1 kg burgonya
1 dl tejszín
1 evőkanál vaj
8 darab kis fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál őrölt chili
1 mokkáskanál só a császárhúshoz
1 mokkáskanál só a tejszínes burgonyához
enyhén sós víz a burgonya főzéséhez
friss kenyér
savanyúság
Elkészítési idő: 55 perc
Elkészítés:
A császárhúst keresztben 2 ujjnyi vastagságúra szeleteljük. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük úgy, hogy a szeletek egymás mellett, külön-külön, önállóan megálljanak. A szeletek közé kisebb méretű, tisztított, egész vöröshagymákat teszünk. A húsok tetejét egyenként megszórjuk őrölt köménnyel, őrölt chilivel és sóval. 160 fokos sütőben, 45 perc alatt ropogósra sütjük. Közben, amíg a hús sül, a megtisztított és felkockázott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, majd hozzáadjuk a vajat, a sót és annyi tejszínt, hogy összeturmixolva krémes, de ne folyós állagú legyen. Tálaláskor a húsok mellé helyezzük a sült hagymákat, a frissen elkészített tejszínes burgonyapürét, és mind a húst, mind a köretet meglocsoljuk a kisült pecsenyezsírral, amit előzőleg összekevertünk 2 gerezd zúzott fokhagymával. Friss kenyérrel, savanyúságokkal tálaljuk.
Extra tippünk:
A császárhúst akkor tudjuk még ropogósabbra sütni, ha fűszerezve legalább 1 napig a hűtőben érleljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.