Rendkívül népszerű fogássá vált a töltött tészta. Megmutatjuk, hogyan készítsd el otthon.
Hozzávalók 4-6 személyre:
15 dkg főtt marhahús
15 dkg füstölt sajt
50 dkg vajas tészta
2 tojássárgája (egy a töltelékbe, egy a lekenéshez)
1 csomag petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A füstölt sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a darabolt, főtt marhahúst, egy tojássárgáját, a finomra vágott petrezselymzöldet, a sót és az őrölt fekete borsot. Alaposan összekeverjük, majd félretesszük. A készen vásárolt vajas tésztalapot kiterítjük, vékonyan megkenjük tojássárgájával, majd körülbelül 10x10 cm-es kockákra vágjuk. A kockák közepére helyezünk egy-egy dió nagyságú tölteléket, majd a tészta mindegyik oldalát felhajtjuk, és középen összenyomkodjuk. Egyenként megkenjük a batyukat a maradék tojássárgájával, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.
Extra tippünk:
A batyu tölteléke más hús is lehet, például csirke vagy pulyka. Vegetáriánusok készíthetik hús nélkül, reszelt zöldségekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.