Miközben a macaronokat francia desszertként tartjuk számon, valójában Olaszországban, Velence környékén készítették először, a 14-15. században. A finomság fejlesztése és elterjedése viszont vitathatatlanul a francia cukrászoknak precíz, aprólékos és kitartó munkájának köszönhető. A fantasztikus íz és káprázatos színvariáció kidolgozása mellett a francia cukrászok arra is komoly figyelmet fordítottak, hogy az egyik legnehezebben elkészíthető desszert hírét keltsék.
A macaron tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt felhasználásával készül. A két korongot általában csokoládé krémmel vagy savanykás lekvárral ragasztják össze. A lehetőségek száma végtelen, így tényleg csak a készítők kreativitásán múlik az, hogy mit hoznak ki belőle. Készítésének trükkje az, hogy ne legyen száraz, ne legyen túl édes, és a külső kérge finoman roppanjon.
Az otthoni ételkészítés és kísérletezés egyre népszerűbbé válásával a macaron készítését övező mítoszok egyre inkább kezdenek szertefoszlani, ugyanis a kihívásokra nyitott gasztro bloggerek „csakazértis” megcsinálták. A tapasztalatok pedig egyre inkább azt mutatják, hogy az otthoni macaron készítés nem lehetetlen küldetés, de gyakorlat, precizitás és türelem azért mindenképpen szükséges hozzá, akár csak cukorhőmérő, mérleg, habzsák, a krémhez pedig kiváló minőségű belga csokoládé vagy gyümölcspüré…
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.