Néha a legcsodálatosabb finomságokat a legegyszerűbb elkészíteni, és mégis mindenki odalesz tőlük! Ez a sajttorta is ilyen!
Hozzávalók 6-8 személyre:
a tésztához:
20 dkg édes darált keksz
8 dkg kristálycukor
8 dkg olvasztott vaj
2 dkg vaj a tortaforma kikenéséhez
a töltelékhez:
50 dkg krémsajt
50 dkg tehéntúró
2,5 dl tejföl
20 dkg kristálycukor
3 evőkanál liszt
4 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
a díszítéshez:
eperöntet
friss eper
Elkészítési idő: 65 perc
Elkészítés:
Egy 24-cm átmérőjű kapcsos formát kivajazunk, a sütőt pedig előmelegítjük 170 fokra. Keverőtálban összekeverjük a darált, édes kekszmorzsát a kristálycukorral és a vajjal, majd erősen a kivajazott forma aljába nyomkodjuk. Az előmelegített sütőben 8 percig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. A töltelékhez összekeverjük a tehéntúrót, a krémsajtot, a lisztet és a kristálycukrot, egyenként hozzáadjuk a felütött, egész tojásokat, végül pedig hozzákeverjük a tejfölt és a vaníliás cukrot is. A tölteléket az elősütött tésztára öntjük és a sütő középső rácsán 45 percig sütjük. Az idő leteltével a formában hagyjuk kihűlni. Cikkekre vágva vagy gombóc formában eperöntettel és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Extra tippünk:
A kész torta teljes felületét lekvárral is beboríthatjuk (sütés után), de ebben az esetben helyezzük még legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.