Ez lesz a focivébé slágere a sörhöz: csípős, fűszeres kolbászkák

Forrás: Lázár Chef -
Lázár Chef receptjei focivébé kolbász sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ennél finomabb étellel nem is kényeztethetnéd el a párodat, miközben ő a meccset nézi.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg fűszeres kolbász
1 csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál chilipaprikaszósz
1 mokkáskanál törött bors
4 szelet friss kenyér

Elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:

A kolbászokat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy felforrósított serpenyőben, olaj nélkül, gyakran megkeverve, szép pirosra sütjük. Közben kisebb darabokra vágjuk az újhagymát, összezúzzuk a fokhagymát, majd a piruló kolbászokhoz adjuk. Meglocsoljuk chilipaprikaszósszal, és megszórjuk törött borssal. Végül a friss kenyérkockákat is hozzáadjuk, hogy felszívják a finom pecsenyelét. Forrón tálaljuk.

Extra tipp:

Még finomabb lesz, ha a friss kenyeret kockákra vágjuk, majd sütőben hirtelen megpirítjuk, és így adjuk a szafthoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.