Lázár Chef receptjei saját kezűleg málnaszörp sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Ha egyszerre túl sok málna termett, és már nem tudod tárolni, esetleg aggódsz, hogy megromlik, készíts belőle álomfinom házi málnaszörpöt!

Hozzávalók:

1 kg málna
1 kg kristálycukor
a hígításhoz:
víz vagy szóda

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A már nem túl szép málnákat összegyűjtjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot. Alaposan összekeverjük, majd 1 napig állni hagyjuk. Ezután átpasszírozzuk egy sűrű szitán, és üvegekbe töltjük. 1:8 arányban vízzel vagy szódával hígítjuk. Lehűtve fogyasztjuk.

Extra tipp

A gyümölcsöket fagyasszuk le, majd használjuk jégkocka helyett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.