Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemellfilé
50 dkg friss idénygyümölcs (őszi- vagy sárgabarack, körte, alma)
1 citrom vagy lime leve
2 dl almalé
10 dkg vaj
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál őrölt fahéj
3 teáskanál só
Elkészítési idő: 30 perc
A vajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a sóval, őrölt fahéjjal ízesített csirkemellfiléket, mindkét oldalát pirosra sütjük, majd kivesszük a serpenyőből. Hozzáadjuk a kristálycukrot, elkaramellizáljuk, és felöntjük az alma és a citrom levével. Ezután beletesszük a szeletelt gyümölcsöket, és 10 percig pároljuk. Miután a gyümölcsök már egy kicsit összeestek, a tetejükre rakjuk az elősütött csirkemelleket. Még 10 percig pároljuk, majd forrón tálaljuk.
Extra tippünk
Az almalé helyett használhatunk félédes fehérbort is, így még pikánsabb lesz a szószunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.