A zöldségek, gyümölcsök és olajos magvak rendkívül jó tulajdonságai belsőnkre és külsőnkre is hatással vannak. Gondolom sokan észrevették már, hogy a téli időszakban sokkal jobban kell ügyelnünk a tápanyagok pótlására, mert ennek hiányában körmeink és hajunk is törékennyé válhat, bőrünk hidratáltságáról nem is beszélve. Nincs az a kozmetikai csodaszer, ami helyrehozza a tápanyagmegvonás miatti tüneteket, amiket igazából mi idézünk elő, a nem megfelelő táplálkozással.
Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, még azt sem mondom, hogy a konyhában kell állnunk órákon keresztül, hisz a megfelelő és friss alapanyagok kiválasztása után elég, ha rendszeresítjük életünkben a könnyen elkészíthető finomabbnál-finomabb turmixokat.
Én például amikor azt látom, hogy a körmeim kezdenek gyengülni, vagy a hajam töredezni, igyekszem pótolni az A,-B,-E vitaminokat valamint a cinket, kálciumot és magnéziumot, ami egy-egy szuper turmixxal rendkívül egyszerű. Ezek a vitaminok és nyomelemek nagy mértékben hozzájárulnak a köröm, haj és bőr egészségéhez. Cinket például az olajos magvakból nyerhetünk, akár tökmagból vagy napraforból. A növényi olajok, a tojássárgája és a teljes kiőrlésű gabonafélék pedig remek E és B-vitamin források. És hogy ezek valóban hatásosak-e? Igen! Nemrég szépségszalonban jártam, ahol a fodrász és a kozmetikus is örömmel tapasztalta, hogy kicsattanok az egészségtől. Ez nekik is fontos, hiszen ahogy ők mondják: ,,Jó alapanyaggal könnyű dolgozni". Saját magunknak azonban még fontosabb! Mindenkit arra ösztönöznék, hogy figyelje teste jelzéseit és lássa el azt kellő vitaminnal, mert megéri!
Hozzávalók:
2 darab kivi
1 darab avokádó
1 fürt magnélküli szőlő
1 marék bébispenót
1 banán
1 kisebb kígyóuborka
2-3 dl natúrjoghurt
1 marék kesudió
2-3 evőkanál méz
Elkészítés:
1. A kesudiót 1-2 órára annyi vízbe áztassuk be, amennyi ellepi.
2. Tegyük a turmixgépbe a joghurtot és a spenót leveleket.
3. Adjuk hozzá a szőlőt és az összevágott kivit, avokádót, banánt és kígyóuborkát.
4. Szórjuk rá a kesudiót, turmixoljuk össze, amíg krémes állagot kapunk. Ha túl sűrű, hígítsuk fel a kesudió levével.
5. Öntsük poharakba, frissen fogyasszuk.
Tipp
Ha édesebben szeretjük, tegyünk bele 2 evőkanál mézet. Ha még hígabb állagot szeretnénk kapni, turmixolás előtt adjunk hozzá egy marék jeget.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.