A rukkola és a körte csodás párosítás, akár reggeli turmixba is. Ha nem turmixoljuk, akkor isteni ebédet vagy vacsorát készíthetünk belőle, akár paradicsom vagy mozzarella nélkül is.
Hozzávalók:
250 g rukkolasaláta
1 nagy, érett vilmoskörte
2 evőkanál kesudió
1 ek. nádcukor
1 ek. olívaolaj
1 ek. fehér balzsamecet
1 ek. dijon mustár
1 ek agaveszirup
só, bors
Elkészítés:
1. A kesudiót egy teflonserpenyőben szárazon pár perc alatt addig pirítjuk, amíg értékes olaját kiereszti. Megszórjuk egy evőkanál nádcukorral, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve-rázogatva addig mozgatjuk, míg a karamell (vagyis a megolvadt cukor) be nem vonja a kesudiókat. Sütőpapírra tesszük hűlni.
2. Egy salátástálba megmosott, kicentrifugázott rukkolasalátákat teszünk. A körtéket alaposan megmossuk, megtöröljük, és magházától megfosztva hosszúkás csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a salátához. Összekeverjük.
3. Az olívaolajból, az agaveszirupból, mustárból és a balzsamecetből öntetet készítünk, sózzuk, borsozzuk, a salátára öntjük és elkeverjük.
4. A kihűlt, karamellizált kesudiókat durvára aprítjuk és rászórjuk a saláta tetejére.
Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: vágódeszka, kés, salátástál, szószostál, kanalak, salátakanál, kisebb teflonserpenyő, salátacentrifuga, sütőpapír
Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.