Tökéletes friss hűsítő köret, vagy egymagában akár vacsora is lehet. A brokkoli erősen tisztító és rákellenes étel tele ásványi anyagokkal. A citromos íz pedig különlegessé teszi.
Hozzávalók:
1 fej kisebb brokkoli
1 biocitrom leve és héja
só, bors, vegamix
2,5 dl szójajoghurt
3 ek. tojásmentes majonéz vagy 1 fél érett avokádó
2 szál újhagyma vékony karikákra vágva
3 ek. kókuszolaj
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
1. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük.
2. Egy tapadásmentes serpenyőben kókuszolajat hevítünk és lefedve, pár perc alatt ropogósra pároljuk a brokkolikat.
3. Ezalatt összeállítjuk az öntetet a maradék hozzávalókból, és alaposan összekeverjük.
4. Ha a brokkoli kész, kihűtjük, majd meglocsoljuk a salátaöntettel. Jól átkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: közepes teflonserpenyő, salátás üvegtálak, kés, vágódeszka
Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a receptet:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.