Life Network recept brokkoli stőhr gréta vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Most megtudhatod tőle, hogyan készül a citromos-joghurtos brokkolisaláta.

Tökéletes friss hűsítő köret, vagy egymagában akár vacsora is lehet. A brokkoli erősen tisztító és rákellenes étel tele ásványi anyagokkal. A citromos íz pedig különlegessé teszi.

Forrás: Gréta konyhája
Forrás: Gréta konyhája

Hozzávalók:

1 fej kisebb brokkoli
1 biocitrom leve és héja
só, bors, vegamix
2,5 dl szójajoghurt
3 ek. tojásmentes majonéz vagy 1 fél érett avokádó
2 szál újhagyma vékony karikákra vágva
3 ek. kókuszolaj
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük.
2. Egy tapadásmentes serpenyőben kókuszolajat hevítünk és lefedve, pár perc alatt ropogósra pároljuk a brokkolikat.
3. Ezalatt összeállítjuk az öntetet a maradék hozzávalókból, és alaposan összekeverjük.
4. Ha a brokkoli kész, kihűtjük, majd meglocsoljuk a salátaöntettel. Jól átkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: közepes teflonserpenyő, salátás üvegtálak, kés, vágódeszka

Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.

Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a receptet:

http://videa.hu/player?v=zDZPkAX5wPJpORmi

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.